VIDEO Ocenenie za Video roka na MTV Video Music Awards získal raper Kendrick Lamar

NETKY.SK • 28 August 2017, 08:53 • 2 min
VIDEO Ocenenie za Video roka na MTV Video Music Awards získal raper Kendrick Lamar

LOS ANGELES - Americký raper Kendrick Lamar získal v noci nadnes v Los Angeles na udeľovaní MTV Video Music Awards cenu za najlepší videoklip roka.

slovakia

left justify in out

Klip k skladbe Humble, v ktorom Lamar ironizuje slávu a bohatstvo a vystupuje v ňom v mnohých podobách. Zvíťazil aj v kategóriách hip-hopové video, vizuálne efekty, réžia, výprava a technická realizácia.

 

V boji o titul najlepší umelec roka však 30-ročnému Lamarovi cenu vyfúkol britský spevák, skladateľ a hudobník Ed Sheeran so skladbou Shape of You.

 

Najlepším nováčikom sa stal americký r&b spevák Khalid Robinson, vystupujúci ako Khalid. Speváčka Pink získala cenu Michael Jackson Vanguard Award za svoju kariéru trvajúcu už 15 rokov.

 

Po prvýkrát bola udelená cena v kategórii nazvanej "Najlepší boj proti systému". Hudobná televízia MTV ju prisúdila všetkým šiestim nominovaným, medzi ktorými boli aj somálsky umelec K'Naan a americký spevák John Legend, za to, že upozornili na situáciu prisťahovalcov v USA.

 

Mnohé hviezdy využili trojhodinovú šou na politické vyhlásenia. Moderátorka Katy Perryová hneď na začiatku kritizovala amerického prezidenta Donalda Trumpa a spýtala sa publika, ako ho ľudia "spracovávajú".

 

O nulovej tolerancii voči nenávisti a diskriminácii hovorila Paris Jacksonová, dcéra zosnulej popovej hviezdy Michaela Jacksona, na javisku predtým, než odovzdala cenu za najlepšie popové video americkej kapele Fith Harmony.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies