VIDEO Obyvatelia Barcelony protestovali proti nekontrolovanému masovému turizmu

NETKY.SK • 12 August 2017, 15:23 • 2 min
VIDEO Obyvatelia Barcelony protestovali proti nekontrolovanému masovému turizmu

BARCELONA - Približne 100 obyvateľov španielskej Barcelony sa dnes zhromaždilo na mestskej pláži, kde protestovalo proti nekontrolovanému nárastu masového cestovného ruchu v tejto obľúbenej dovolenkovej destinácii.

slovakia

left justify in out

Protest zorganizovala skupina miestnych obyvateľov pod heslom "Vráťte pláž ostatným!" Demonštranti tvrdia, že nával turistov zvýšil ceny nájomného a výtržníctvo cudzincov bažiacich po večierkoch a zábave dosiahlo neúnosnú hranicu.

 

 

Narastá napätie medzi úradmi a radikálnymi ľavicovými skupinami, ktoré začali v Barcelone a v iných častiach Španielska páchať výtržnosti zamerané zámerne proti masovému turistickému ruchu.

 

Španielsko so 46 miliónmi obyvateľov prijalo v roku 2016 až 75,3 milióna turistov. Za prvých šesť mesiacov tohto roka sa počet prichádzajúcich turistov zvýšil o 12 percent. Cestovný ruch tvorí 11 percent hrubého domáceho produktu (HDP) Španielska, informovala tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona