VIDEO Obytný mrakodrap v Dubaji zachvátil mohutný požiar

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 16:26 • 2 min
VIDEO Obytný mrakodrap v Dubaji zachvátil mohutný  požiar

DUBAJ - Požiar dnes zachvátil jeden z obytných mrakodrapov v husto obývanej štvrti mesta Dubaj. Z miesta nehlásia nijaké obete na životoch a podľa vyjadrenia svedkov sa už oheň hasičom podarilo dostať pod kontrolu, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Požiar pravdepodobne vypukol na niektorom z vyšších podlaží 75-poschodového mrakodrapu Sulafa Tower v štvrti Dubai Marina. Následne sa rýchlo rozšíril na ďalšie poschodia a bočné strany budovy, z ktorých začali opadávať časti fasády. Nad miestom sa dvíhali husté oblaky dymu.

 

Nora Makiová, žijúca v bezprostrednej blízkosti incidentu, uviedla, že z plameňov sa veľmi rýchlo stal mohutný požiar, avšak hasiči podľa nej "vykonali úžasnú prácu" a oheň čoskoro dostali pod kontrolu. Žiadne správy o obetiach doposiaľ nie sú známe.

 

Dnešný incident je najnovším zo série požiarov, ktoré v uplynulých mesiacoch zachvátili viaceré mrakodrapy na územní Spojených arabských emirátov. Asi najmarkantnejším z nich bol požiar, ktorý vypukol počas silvestrovskej noci v 63-poschodovovom luxusnom hoteli Address v Dubaji, ležiacom len niekoľko stoviek metrov od najvyššieho mrakodrapu na svete Burdž Chalífa. Zranenia vtedy utrpelo asi 14 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies