VIDEO Obrovský úspech: Oddelili siamské dvojičky spojené hlavami

NETKY.SK • 15 Október 2016, 08:34 • 2 min
VIDEO Obrovský úspech: Oddelili siamské dvojičky spojené hlavami

NEW YORK - Lekárom v New Yorku sa podarilo v piatok oddeliť siamské dvojičky, ktoré boli spojené hlavami a zdieľali aj časť mozgového tkaniva.

slovakia

left justify in out

Celý zákrok trval 27 hodín, z čoho 16 hodín zabralo samotné oddeľovanie lebiek, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

 

 

Úspešný výsledok operácie potvrdila prostredníctvom siete Facebook aj matka 13-mesačných chlapcov Aniasa a Jadona, ktorá zároveň priznala, že až v najbližších mesiacoch bude jasné, do akej miery sa dokážu zotaviť. "Nachádzame sa na hranici neznáma," napísala Nicole McDonaldová.

 

 

Narodenie siamských dvojčiat stavia ich rodičov pred ťažké rozhodnutie, keďže 80 percent z nich predčasne zomiera, pokiaľ v prvých dvoch rokoch života nepodstúpia riskantný zákrok na ich oddelenie. Podľa rôznych odhadov takáto situácia nastáva pri jednom zo 49.000-189.000 pôrodov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies