VIDEO Obrovský požiar na ostrove La Palma: Turista podpálil toaletný papier, evakuovali 2500 ľudí

NETKY.SK • 5 August 2016, 12:18 • 2 min
VIDEO Obrovský požiar na ostrove La Palma: Turista podpálil toaletný papier, evakuovali 2500 ľudí

SANTA CRUZ DE LA PALMA - Lesný požiar, ktorý od stredy vyčíňa na španielskom ostrove La Palma, zničil už 2500 hektárov píniových porastov, informovala dnes španielska televízia RTVE s tým, že hasičom a ďalším zasahujúcim zložkám sa ho zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu.

slovakia

left justify in out

Lesný porast horí v kopcovitej a ťažko prístupnej oblasti v prírodnom parku Cumbre Vieja. Podľa španielskych médií si lesný požiar v noci nadnes vynútil evakuáciu 1800 ľudí bývajúcich v oblasti, čím sa počet evakuovaných zvýšil na celkovo asi 2500.

 

 

V noci nadnes v likvidácii požiaru pokračovalo vyše 200 ľudí, vrátane vojakov, hasičov, policajtov, príslušníkov civilnej obrany, Červeného kríža a lesnej stráže. Do západu slnka do hasenia nasadzovali aj sedem vrtuľníkov a cisternové lietadlo. Likvidáciu lesného požiaru komplikuje silný vietor, vysoké teploty vzduchu a jeho nízka vlhkosť.

 

 

Rozsiahly lesný požiar spôsobil podľa všetkého 27-ročný nemecký turista, ktorý po vykonaní veľkej potreby v lese podpálil použitý toaletný papier. Španielska polícia ho medzičasom zadržala a vo štvrtok mal predstúpiť pred súd.

Likvidácia požiaru si už vyžiadala život 54-ročného príslušníka lesnej stráže.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies