VIDEO Obrovský novorodenec vážil takmer 7 kilogramov

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 13:28 • 2 min
VIDEO Obrovský novorodenec vážil takmer 7 kilogramov

XIAN - 6. marca tohoto roku sa v Číne narodil chlapček s menom Kang Kang, ktorý prišiel na svet cisárskym rezom. Na tom by nebolo nič neobvyklé, keby novorodenec nevážil skoro dvojnásobok pôrodnej váhy bežného novorodenca.

slovakia

left justify in out

Chlapček je v dobrom zdravotnom stave a okrem jeho váhy je typickým novorodencom. Jeho matka trpí cukrovkou a možno aj tá napomohla chlapčekovej nadmernej váhe. Pri narodení vážil 6,8 kilogramov.

 

Kang Kang je jedným z najťažších novorodených detí v histórii Číny. Jeho otec menom Wang je hrdý, že má takého veľkého a zdravého syna. Práve on mu vymyslel meno Kang Kang, čo v preklade znamená "zdravý".

 

Manžel povedal na svoju 35-ročnú ženu, že v tehotenstve výrazne pribrala ale pripisovali to cukrovke. Pravdou je, že matka Kang Kanga si jedlo počas tehotenstvo neodopierala a ani sa pri jedení nekontrolovala, práve naopak.

 

Dôležité však je, že chlapček aj s takou nezvyčajne veľkou pôrodnou váhou je úplne zdravý.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona