VIDEO Obrovská tragédia v Kalifornii: Autobus narazil do kamióna, hlásia 13 mŕtvych

NETKY.SK • 24 Október 2016, 09:55 • 2 min
VIDEO Obrovská tragédia v Kalifornii: Autobus narazil do kamióna, hlásia 13 mŕtvych

PALM SPRINGS - Trinásť ľudí zahynulo v nedeľu pri zrážke autobusu a nákladného vozidla na juhu amerického štátu Kalifornia.

slovakia

left justify in out

Ďalších 31 ľudí utrpelo zranenia, informovali s odvolaním sa na miestne úrady agentúry DPA a AP.

 

 

K havárii došlo pri meste Palm Springs, keď autobus, ktorého cestujúci sa vracali do Los Angeles zo zájazdu do kasína v Las Vegas, vrazil zozadu do kamióna na úseku diaľnice, kde bola vzhľadom na údržbu spomalená doprava. Cestujúci vyšetrovateľom povedali, že väčšina ľudí v čase havárie skoro ráno spala.

 

 

Zranených previezli do troch nemocníc, piatich hospitalizovali v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jedným z mŕtvych je vodič autobusu, uviedol v nedeľu večer miestneho času hovorca dopravnej polície Jim Abele, ktorý na tlačovej konferencii poskytol aktualizovanú bilanciu obetí.

 

Nie je známe, či sa na havárii podieľal alkohol, lieky alebo únava, konštatoval Abele. Autobus podľa neho vrazil do kamióna veľkou silou a záchranári z neho len s ťažkosťami vyťahovali pasažierov. Vodič kamióna utrpel len menšie zranenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies