VIDEO Obrazy maľuje pomocou netradičného materiálu. Dodávajú mu ho ľudia

NETKY.SK • 6 Február 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Obrazy maľuje pomocou netradičného materiálu. Dodávajú mu ho ľudia

Netradičný materiál používa k tvorbe 23-ročný Ind Midhun R.R. Svoje diela tvorí z ľudských vlasov, ktoré mu väčšinou dávajú jeho priatelia. Za pomoci formaldehydu a ihly im potom dodáva neuveriteľne detailné tvary. Zostaviť jeden obraz mu trvá zhruba tri hodiny.

slovakia

left justify in out

"Vlasy nastriekam formaldehydom a nechám ich pol hodiny schnúť. Potom ich nastrihám do požadovanej dĺžky v závislosti od obrazu, ktorý sa chystám tvoriť a pomocou ihiel ich aranžujem," povedal Ind žijúci v štáte Kerala agentúre Caters News, píše server Novinky.cz.

 

Dodáva, že tvorba z vlasov vyžaduje veľkú trpezlivosť a mnoho času, aj keď svoje diela dokončí aj za tri hodiny. Akonáhle je s výtvorom spokojný, vloží obraz medzi dve sklá, aby ho uschoval. Študent architektúry sa nezvyčajnej technike začal venovať iba pred pol rokom. "Stále s vlasmi experimentujem, nie je to jednoduché." 

 

Maľovať začal ako sedemročný. "Až v desiatich som to začal celé brať vážne a viac sa tomu venoval. Vždy som však chcel skúsiť niečo nezvyčajné, prísť s niečím vzrušujúcim. A potom ma napadlo používať vlasy," tvrdí Ind.

 

Vo svojom portfóliu má zatiaľ napríklad obraz Posledná večera, či portréty herečky Marilyn Monroe alebo ikony Indie Mahátma Gándhího.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies