VIDEO O víťazstve Nemecka rozhodol jeden gól: Získali pohár konfederácie FIFA

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 07:22 • 2 min
VIDEO O víťazstve Nemecka rozhodol jeden gól: Získali pohár konfederácie FIFA

PETROHRAD - Futbalisti Nemecka sa prvýkrát v histórii stali víťazmi Pohára konfederácií FIFA.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom finále na petrohradskom štadióne Krestovskij triumfovali nad Čile 1:0. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 20. minúte Lars Stindl. Nemci napodobnili Brazíliu (1997, 2005) a Francúzsko (2001), keď ako úradujúci majstri sveta vyhrali Pohár konfederácií FIFA. Tretie miesto po výhre nad Mexikom 2:1 po predĺžení obsadilo Portugalsko.

 

Pohár konfederácií FIFA 2017 - finále (Petrohrad):

Čile - Nemecko 0:1 (0:1)

Gól: 20. Stindl. ŽK: Vidal, Jara, Vargas, Bravo - Kimmich, Can, Rudy. Rozhodoval: Mažič (Srb.), 60.000 divákov.

zostavy a striedania:

Čile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz (81. Sagal), M. Diaz (53. Valencia), Hernandez - Vargas (81. Puch), Vidal, Sanchez

Nemecko: ter Stegen - Ginter, Mustafi, Rüdiger - Kimmich, Stindl, Rudy, Hector - Goretzka (90.+ Süle), Draxler - Werner (79. Can)

 

Prvý polčas finálového duelu sa na petrohradskom štadióne Krestovskij niesol v znamení čílskej aktivity a nemeckej efektivity. Juhoameričania mali od úvodu loptu častejšie na kopačkách, zatlačili súpera na jeho polovicu, ale chýbal finálny efekt. V sľubných príležitostiach postupne zlyhali Aranguiz, Vidal i Sanchez. Nemci sústredene bránili a trpezlivo vyčkávali na svoju šancu.

 

Tá prišla v 20. minúte, keď Diazovu chybu pri rozohrávke využil Werner, loptu pripravil pre Stindla a ten nemal najmenší problém skórovať do prázdnej bránky - 0:1. Pre Stindla to bol tretí presný zásah na turnaji, proti Čile sa presadil aj v zápase základnej skupiny. Nemci efektívne prehusťovali stred poľa a nebezpečnými rýchlymi protiútokmi trestali každú chybu súpera pri kombináciách.

 

V 36. minúte nebezpečne strieľal Goretzka, o päť minút neskôr mieril kapitán Draxler len tesne vedľa. Krátko pred prestávkou prišlo ďalšie zaváhanie Čilanov pri rozohrávke, ale Goretzka v dobrej pozícii trafil len brankára Brava. Po zmene strán Nemci naplno prebrali taktovku stretnutia na svoje kopačky. Využili únavu súpera, ktorý fyzicky odpadol a viac ako na hru sa jeho hráči sústredili na fauly a hádky s rozhodcom Mažičom. V 55. minúte sa k individuálnemu sólu vydal aktívny Draxler, ktorému v poslednej chvíli strčil do strely kopačku Jara.

 

 

Čílsky stopér mal následne šťastie, keď ho Mažič po porade s videorozhodcami potrestal za úder lakťom do tváre Wernera "len" žltou kartou. V závere Juhoameričania vrhli všetky sily do útoku, ale defenzíva súpera stála na pevných nohách. V 85. minúte mali úradujúci majstri sveta aj šťastie, keď striedajúci Sagal osamotený na päťke mieril vysoko nad bránu ter Stegena. Na výsledku nič nezmenil ani priamy kop Čiľanov v štvrtej minúte nadstavenia, keď Sanchezov pokus vyrazil ter Stegen do bezpečia. Nemci mohli z rýchlych kontier ešte navýšiť svoje vedenie, napokon im však k finálovej výhre a zisku trofeje stačil jediný gól.

 

Zoznam doterajších víťazov Pohára konfederácií FIFA

1992 v Saudskej Arábii: Argentína (2. Saudská Arábia, 3. USA)

1995 v Saudskej Arábii: Dánsko (Argentína, Mexiko)

1997 v Saudskej Arábii: Brazília (Austrália, ČR)

1999 v Mexiku: Mexiko (Brazília, USA)

2001 v Japonsku a Kór.rep.: Francúzsko (Japonsko, Austrália)

2003 vo Francúzsku: Francúzsko (Kamerun, Turecko)

2005 v Nemecku: Brazília (Argentína, Nemecko)

2009 v JAR: Brazília (USA, Španielsko)

2013 v Brazílii: Brazília (Španielsko, Taliansko)

2017 v Rusku: Nemecko (Čile, Portugalsko)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona