VIDEO O´Sullivanov triumfálny návrat po 8 mesiacoch

NETKY.SK • 18 Január 2016, 13:22 • 2 min
VIDEO O´Sullivanov triumfálny návrat po 8 mesiacoch

LONDÝN - Prišiel, uhral frejmy a v londýnskom Alexandra Palace získal svoj šiesty titul na Masters - jednom z troch najprestížnejších snookerových turnajoch.

slovakia

left justify in out

Hoci vo vyjadreniach sa zdráha, Ronnie O´Sullivan po osemmesačnej prestávke vyslal jednoznačný odkaz smerom k majstrovstvám sveta, kde sa pousiluje rovnako o šiestu trofej. "Toto podujatie trvalo len týždeň, ale udržať si koncentráciu počas sedemnástich dní svetového šampionátu, to je úplne o niečom inom," podotkla 40-ročná "raketa" z Essexu po nedeľňajšom jednoznačnom finálovom triumfe 10:1 nad krajanom Barrym Hawkinsom. Ten O´Sullivanovi podľahol v desiatom z ostatných jedenástich vzájomných súbojov.


Ronnie sa v počte celkových prvenstiev na Masters vyrovnal rekordnému Stephenovi Hendrymu. Finálový rozdiel bol najvyšší od roku 1988. "Normálne ma neprekvapujú víťazstvá na turnajoch, po takej dlhej pauze to však je iné. Je to o výkonoch v rozhodujúcich momentoch. Môj psychiater Steve Peters mi poradil pár vecí, sústredil som sa na jednotlivé údery," povedal O´Sullivan pre BBC.

 


Chválu si vyslúžil od majstrov sveta Steva Davisa či Johna Parrotta. "Žiadny športovec nie je väčší než odvetvie, no Ronnie sa tomu približuje. Súperov vyvádza z miery," uviedol Davis. "Nastavuje si vysoké štandardy, je obrovským lákadlom. Každé jeho predstavenie je vypredané," doplnil Parrott.

 

Snooker - Masters 2016 - Alexandra Palace - Londýn (Angl.):
Finále - nedeľa: Barry Hawkins (Angl.) - Ronnie O´Sullivan (Angl.) 1:10

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies