VIDEO O štyri roky bude na svete o jeden štát viac: Tento však bude plávať na hladine oceánu!

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO O štyri roky bude na svete o jeden štát viac: Tento však bude plávať na hladine oceánu!

V roku 2022 bude na hladine Tichého oceánu plávať nový štát.

slovakia

left justify in out

Tak sa zdá, že ľuďom je už svet malý. Vo vzdialenejšej budúcnosti sa čtrá kolonizácia vesmíru, tá je však stále v nedohľadne. O štyri roky sa ale dočkáme nového štátu, ktorý bude úplne nezávislý, pretože nebude patriť pod žiaden kontinent.

 

Malo by ísť o akýsi mestský štát, ktorý sa bude nachádzať v Pacifiku, neďaleko Tahiti. Štát bude kompletne občiansky vybavený, nájdeme tu školy, reštaurácie, nemocnice, obchody, ale aj rodinné domy a výskumné strediská.

 

Pôjde o prvý "plávajúci národ" na svete, ktorý bude fungovať bez vládnych regulácii a ako platidlo bude využívať kryptomenu. Tvorcovia projektu o tomto štáte hovoria ako o raji pre všetky technologické a vedecké inovácie, pričom má byť príkladom riešenia klimatickej migrácie. Ostrov sa totiž bude nachádzať v oblasti, kde sa stúpanie hladiny oceánu prejavuje najvýraznejšie a v budúcnosti zapríčini presídľovanie tisícov obyvateľov.

 

Všetky stavby na ostrove budú využívať predovšetkým miestne prírodné materiály a recyklovateľný plast. Štát by mal pozostávať z viacerých častí využívajúcich obnoviteľnú energiu. Dôraz sa tu kladie na ekológiu a zachovávanie životného prostredia.

 

Krajina by mala slúžiť predovšetkým pre tých, ktorí odmietajú život pod akoukoľvek vládnou silou, no i tých, ktorí sa podieľajú na výskume ekologických možností, ktoré majú potenciál pomôcť našej planéte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies