Video o brutálnom zásahu polície na Slovensku je v skutočnosti z Portugalska

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 11:03 • 2 min
Video o brutálnom zásahu polície na Slovensku je v skutočnosti z Portugalska

SLOVENSKO - Začalo sa šíriť video, pochádzajúce údajne zo Slovenska. Bolo na ňom vidieť "policajnú brutalitu" pri zásahu. Ukázalo sa však, že video pochádza z Portugalska.

slovakia

left justify in out

Video o brutálnom zásahu polície na Slovensku je v skutočnosti z Portugalska. Polícia to uviedla vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

 

 

Na internete sa šíri príspevok, v ktorom je uvedené, že brutálny zásah polície pochádza zo Slovenska a policajné násilie je jediným nástrojom, vďaka ktorému sa súčasná vláda ešte drží pri moci. Polícia Slovenskej republiky sa k danej situácii vyjadrila celkom humorne.

 

img

 

"Samozrejme, nemôžeme vylúčiť, že portugalskí policajti si požičali prenášadlo z Harryho Pottera, premiestnili sa na Slovensko, zasiahli tu a odleteli späť domov," vtipkovali na sociálnej sieti.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vplyvný podnikateľ Zoroslav Kollár ide na slobodu. Za štyri mesiace sa vyšetrovatelia nepohli v jeho prípade

 

Dôvod, prečo došlo k tvorbe tohto hoaxu je podľa nich prozaický. Niektorí ľudia sa vraj potrebujú neustále ľutovať a presviedčať, ako sa majú zle.

 

"Popritom zvyknú písať o slovenskej polícii ako o "gestape", o sebe ako o Židoch, ktorí išli do plynových komôr (keď idú na testovanie) a tak ďalej. Popri nekonečnej sebaľútosti si zároveň takýmto doslova šialeným porovnávaním zvyšujú vlastnú dôležitosť - sme utlačovaní ako za vojny, ide tu o život, sme vo vojne, bojujeme protu autoritám a pravidlám, nás si bude história pamätať, toto je náš boj," pokračovali na Facebooku.

 

Prečítajte si tiež: Ibi Maiga koronavírus zľahčuje, upozorňuje naňho polícia

 

Ako to celé bolo

 

Celý portugalský prípad viedol k disciplinárnemu vyšetrovaniu. Tamojšia polícia vyšetruje nadmerné použitie sily príslušníkmi policajného zboru. Na videu je možné vidieť najmenej štyroch policajtov útočiacich na podozrivého, ktorý už bol zadržaný.

 

Portugalská polícia vyhlásila, že pôvodne šlo o riešenie porušenia pandemických opatrení, kde skupina jednotlivcov bola na ulici a konzumovala alkoholické nápoje na verejnosti, v rozpore s pandemickými nariadeniami. Informoval portál cmjornal.pt.

 

Podobný článok: Kuriózny prípad. Muž najprv zavolal na 155, potom na policajtov mieril pištoľou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies