VIDEO: Nový pandemický rekord – mesto s najdlhším lockdownom na svete

NETKY.SK • 4 Október 2021, 14:17 • 2 min
VIDEO: Nový pandemický rekord – mesto s najdlhším lockdownom na svete

SYDNEY - Obyvatelia tohto krásneho mesta v súčasnosti zažívajú už 6. lockdown. Trvať by mal ešte niekoľko týždňov. Napätie medzi ľuďmi stále narastá.

slovakia

left justify in out

Austrálske mesto Melbourne dosiahlo rekord v celkovom počte dní, počas ktorých tam trval lockdown. Jeho obyvatelia prežili od začiatku koronavírusovej pandémie v lockdowne celkovo až 245 dní, čo je viac než obyvatelia ktorékoľvek iného mesta sveta. V pondelok o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na televíziu ABC.

 

 

Melbourne tak predbehol argentínsku metropolu Buenos Aires, ktorá si doposiaľ držala prvenstvo v počte dní lockdownu. V argentínskej metropole prežili obyvatelia v lockdowne 234 dní. Vláda tam pritom zaviedla 2 lockdowny – 1. pretrvával od 20. marca do 11. novembra a 2. v máji tohto roka trval iba 10 dní.

 

Prečítajte si tiežAustrália prehráva boj s pandémiou. V Južnom Walese evidujú rekordný nárast infikovaných

 

Austrálska vláda zaviedla v Melbourne od začiatku pandémie koronavírusu v poradí už 6. lockdown, ktorý v meste platí od 5. augusta a trvať má ešte najmenej ďalšie 3 týždne, do 26. októbra. To znamená, že Melbournčania by mohli v lockdowne celkovo stráviť až 267 dní, prípadne aj viac, ak príde k ďalšiemu predĺženiu tohto opatrenia.

 

 

Počet prípadov v austrálskom štáte Viktória, ktorého hlavným mestom je Melbourne, prednedávnom prekonal počet prípadov zaznamenaných v najľudnatejšom austrálskom štáte Nový Južný Wales. Napätie v Melbourne pre pretrvávajúci lockdown každým dňom stúpa. Minulý mesiac sa tam konalo niekoľko demonštrácií proti zavedeniu povinného očkovania proti koronavírusu pre stavebných pracovníkov, počas ktorých zatkli niekoľko desiatok ľudí.

 

K téme: WHO opäť preskúma pôvod pandémie. Chce jasné dôkazy

 

Predpokladá sa, že štát Viktória dosiahne 70-percentnú zaočkovanosť ľudí starších ako 16 rokov 26. októbra — teda v deň, keď v Melbourne plánujú zrušiť lockdown. K ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení má potom prísť, keď štát dosiahne 80-percentnú mieru zaočkovanosti obyvateľstva.

 

img

 

Austrália sa dlho držala stratégie nulovej tolerancie COVIDu. Avšak po tom, ako vláda nedokázala zabrániť vzniku niekoľkých ohnísk koronavírusového variantu delta a následnému rozšíreniu vírusu, pristúpila k snahe o zvýšenie miery zaočkovanosti, ktorá má krajinu vyviesť z pretrvávajúceho lockdownu.

 

Od začiatku pandémie v Austrálii zaznamenali približne 105 000 prípadov nákazy a viac ako 1 200 úmrtí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies