VIDEO Nový hit internetu, mačky majú v Japonsku vlastné street view

NETKY.SK • 7 September 2015, 09:52 • 2 min
VIDEO Nový hit internetu, mačky majú v Japonsku vlastné street view

ONOMICHI - Je to už nejaký čas, čo mačky ovládli internet a starajú sa o našu zábavu. Kreatívni Japonci nedávno vypustili na svetlo sveta nový cat friendly projekt.

slovakia

left justify in out

Jedná sa o japonské street view z pohľadu mačky. Roztomilé zvieratká túto službu zrejme nevyužijú, ale celý internet sa môže kochať japonskými ulicami z  cca 35 cm od zeme, a užívať si autentické zvuky mesta sprevádzané mňaukaním.

 

Ako prvé spustilo webové stránky japonské mesto Onomichi, ktoré je známe svojou veľkou populáciu mačiek a rovnako sa hrdí múzeom venovaným Maneki Neko, mačke pre šťastie, ktorá neustále máva labkou. Tvorcovia využili technológiu zo street view máp Googlu, a vytvorili tak mňaukajúcu mapu, ktorá pokrýva niekoľko mestských ulíc, nákupné pasáže a rôzne iné miesta v blízkom okolí.

 

Program ponúka aj funkcie známe z užívania Google máp, ako uhol kamery či informácie o miestnych objektoch. V prípade potreby môžete dokonca nájsťna linke 11 mačacích sprievodcov, ktorí sa v danej oblasti vyznajú a pohybujú. Do programu majú postupne pribúdať aj ostatné mestá a miesta na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona