VIDEO Novozélandskí vedci vysvetľujú záhady Vianoc

NETKY.SK • 28 November 2014, 09:28 • 2 min
VIDEO Novozélandskí vedci vysvetľujú záhady Vianoc

WELLINGTON - Kto pochybuje o existencii Santu Clausa, dostáva v súčasnosti protivietor z Nového Zélandu.

slovakia

left justify in out

Presne v období pred vianočnými sviatkami dnes dvojica profesorov zverejnila video s vedeckými vysvetleniami pre jednotlivé fenomény tohto zjavu, o existencii ktorého skeptici pochybujú, napísala agentúra DPA.

 

Ako môže Santa obdarovať všetky deti počas jedinej noci, ako sa prepchá cez komín? Mikrobiológ Steve Pointing a chemik Allan Blackamn sa na videu objavujú striedavo vo vedeckých plášťoch a s vianočnou dekoráciou na hlavách v laboratóriu s dymiacimi látkami.

 

"Mám rád mágiu Vianoc a mám rád vedu," povedal Pointing pre DPA. "Toto je možno jeden z veselých spôsobov, ako zaujať deti, aby skúmali vedy," dodal.

 

"Istotne tu bude kritika zo strany realistov a kazičov zábavy, ale všetko, o čom na videu rozprávame, je vedecky doložené - a možno skutočne vysvetliť, ako sa pohybuje Santa," dodáva Blackman.

 

A ako sa prepchá cez komín? Pomocou jógy a cvičenia pilatesu, domnievajú sa profesori.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies