VIDEO Nové SUV od Porsche si hravo poradí aj s púštnymi podmienkami

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:30 • 2 min
VIDEO Nové SUV od Porsche si hravo poradí aj s púštnymi podmienkami

DUBAJ – Porsche zverejnilo akčné video zachytávajúce nový model Porsche Macan, ktorý je odvodený od koncernovej sestry Audi Q5. Premiéra je naplánovaná na nadchádzajúci autosalón v Los Angeles, no už dnes poznáme detaily.

slovakia

left justify in out

Nemecká prémiová automobilka spadajúca pod koncern Volkswagen zverejnila oficiálne video zachytávajúce nové SUV Porsche Macan v dubajskej púšti. Takmer dvojtonové SUV sa v ňom hravo preháňa v ťažkom teréne a s ľahkosťou zdoláva piesočné duny. Jazdné vlastnosti v off-road podmienkach tak zrejme budú jednou z predností blízkeho príbuzného koncernovej Audi Q5.

Exkluzívne SUV by mali spočiatku poháňať dve benzínové a dve naftové jednotky. Neskôr pravdepodobne pribudne aj hybridný pohon. Benzínové šesťvalce s objemom 3.0L (atmosférický V6) a 3.6L (V6 bi-turbo) by mali mať výkon 340 a 400 koní. Trojlitrový diesel prevezme Macan pravdepodobne z Cayenne a jeho výkon by mal byť okolo 260 koní. Menší štvorvalcový naftový agregát by mal mať objem 2.0L a výkon pod 200 koní. Začiatok predaja sa predpokladá na jar 2014.

Pozrite si priložené video so zabávajúcimi sa SUVčkami v púšti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies