VIDEO Nové Google asistentky v mobile vedia samy telefonovať či rezervovať stôl v reštaurácii

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 15:52 • 2 min
VIDEO Nové Google asistentky v mobile vedia samy telefonovať či rezervovať stôl v reštaurácii

Vyspelá technológia zbavuje človeka čoraz viac činností, aj tých najjednoduchších. Umelá inteligencia je už dostupná aj v mobile a môže za vás zariadiť niekoľko vecí.

slovakia

left justify in out

Nová verzia Google asistentky v mobile dokáže na hlasový povel  napr. sama zavolať do reštaurácie a vybaviť rezerváciu stola.  

 

Asistenti v mobile dosiaľ vedeli reagovať na slovné povely (napr. nájsť niečo na internete, vytočiť číslo, pridať pripomienku do kalendára, atď). Teraz sa však latka posunula o dosť vyššie, pretože umelá inteligencia vlastne dokáže sama konať.

 

Nová verzia Google asistentky poskytuje na výber 6 rôznych hlasov, ktoré sú výsledkom strojového učenia a znejú takmer úplne ľudsky. Pri pozornom počúvaní by sa dalo odhaliť, že hovorí robot, ale v telefóne to takmer nikto neodhalí.

 

Šéf Googlu Sundar Pichai ukážky telefonátov umelej inteligencie predstavil aj verejnosti. Asistentke v mobile stačí povedať, čo chcete (napr. objednať si termín u kaderníčky) a na aký čas. Mobil to potom za vás vyrieši sám.

 

Nová technológia je výsledkom niekoľkých rokov laboratórnej práce, syntézy hlasu a strojového učenia. Hlasové asistentky okrem Googlu vyvíjajú aj Apple, Samsung či Amazon a mali by byť čoskoro dostupné pre verejnosť.

 

Takto to funguje:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies