VIDEO Nie každý chce predčasné voľby, destabilizáciu, migrantov v krajine a konfrontácie s Ruskom

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 16:00 • 2 min
VIDEO Nie každý chce predčasné voľby, destabilizáciu, migrantov v krajine a konfrontácie s Ruskom

BRATISLAVA - Koncom minulého týždňa sa protestovalo aj pred prezidentským palácom. Na záver prijali účastníci vyhlásenie, v ktorom odmietajú neustálu konfrontáciu s Ruskom, bombardovanie slabších silnými, prijímanie migrantov, snahy o destabilizáciu štátu, Istanbulský dohovor a predčasné parlamentné voľby. Vyhlásenie vám ponúkame v plnom znení.

slovakia

left justify in out

My, účastníci protestného zhromaždenia občanov,  konaného 26. apríla na Hodžovom námestí  v Bratislave, sa prostredníctvom tohto vyhlásenia  vyjadrujeme k súčasnej vnútropolitickej  situácii na Slovensku a k medzinárodnopolickej  situácii v Európe a vo svete.

Vyjadrujeme hlboké znepokojenie nad pokračujúcou  polarizáciou našej spoločnosti a bezbrehým  nekončiacim zneužívaním smrti novinára  Jána Kuciaka a archeologičky Martiny Kušnírovej  na politické ciele a vnútornú  destabilizáciu nášho štátu.

Odmietame rétoriku vojny a konfrontácie s ktorou  USA a politici EÚ útočia dnes na Rusko. Sme za  dôsledné uplatňovanie mierových rokovaní  pri urovnávaní medzinárodných konfliktov  a striktné dodržiavanie pravidiel stanovených Chartou  OSN a Prvým článkom Severoatlantickej zmluvy NATO a  žiadame našich politikov, vládu aj prezidenta o  zaujatie postojov a pozícií konzistentných s  týmito dokumentmi.

Dňa 18.4.2018 sme sa zúčastnili mierového pochodu  od veľvyslanectva USA k veľvyslanectvám Veľkej  Británie a Francúzska, spolu s predstaviteľmi  iných mierových hnutí a s predstaviteľmi  sýrskej komunity v Bratislave, aby sme aktívne  podčiarkli nevyhnutnosť ukončenia akéhokoľvek bombardovania  Sýrie alebo Jemenu alebo inej krajiny. Zdôrazňujeme  náš rozhodný odmietavý postoj, aby  bežné medzinárodné spory riešili  silnejšie krajiny bombardovaním  slabších. Zastupovali sme všetkých  mierumilovných ľudí zo Slovenska. Stop bombardovaniu Sýrie. Stop bombardovania Jemenu. Koniec vojnám. Odovzdali sme veľvyslancom USA, Veľkej Británie a  Francúzska listy s požiadavkami slovenskej občianskej  verejnosti.

 

 

img



Odmietame aby nás EÚ nútila prijímať  migrantov podľa Dublinského dohovoru 4 a podporujeme v tejto  veci odmietavé stanovisko našej vlády a  parlamentu.

Podporujeme odmietnutie vlády a parlamentu SR  pristúpiť k Istanbulskému dohovoru. Považujeme za  ponižujúce triedenie mužov a žien podľa ich sexuálnej  orientácie do dvadsiatich druhov pohlaví a odmietame  ohrozovanie rodín násilným odoberaním  detí rodičom. K týmto absurditám nás  chce zaviazať EU Istanbulským dohovorom!

S pobúrením naďalej vnímame, ako sa Andrej  Kiska spolčuje nielen s opozičnými parlamentnými a  neparlamentnými stranami, ale aj s mimovládnymi  politickými združeniami, ktoré naďalej  pokračujú v organizácii protestných  zhromaždení, ktorých cieľom je vnútorná  destabilizácia štátu. Považujeme takéto  konanie prezidenta Kisku za vlastizradu. Vyzývame poslancov  parlamentu aby v súlade s ústavou SR zahájili  proces ústavnej žaloby za vlastizradu; impíčment; proces odvolávania voči  
prezidentovi Andrejovi Kiskovi!


Vyjadrujeme rozhodné stanovisko, že situácia v SR  nie je taká kritická aby bolo potrebné  organizovať predčasné parlamentné voľby. Po  odvolaní prezidenta Andreja Kisku, ktorý je  hlavným aktérom neustále prilievajúcim  oheň do ohňa a rozpútavajúcim neustále  politické vášne, očakávame rýchle  upokojenie situácie na Slovensku. Preto jeho impíčment považujeme za rozhodujúci.  


Žiadame súčasnú vládu a NR SR, aby zabezpečili  všetkými zákonnými prostriedkami  vnútropolitickú stabilitu, aby sa mohli  úspešne riešiť všetky  dôležité problémy v záujme občanov.

My účastníci protestného zhromaždenia občanov,  sledujeme vývojový posun v EÚ a v NATO od  vstupu Slovenskej republiky do týchto  inštitúcií. Konštatujeme, že EÚ  
aj NATO sa odchýlilo od pôvodných hodnôt a  zámerov. Z EÚ sa postupne pripravuje  federalizovaný superštát, kde Slovensko  stratí úplne svoju zvrchovanosť a samostatnosť. NATO  sa zase správa agresívne a snaží sa nás  zatiahnuť do zničujúcej jadrovej, tretej svetovej vojny s  Ruskom. Protestujeme a vyzývame vládu a parlament SR,  aby pozorne sledovali tento vývoj a zabránili  nežiaducim krokom, ktoré ohrozujú našu  národnoštátnu zvrchovanosť a ekonomickú  prosperitu.

Toto vyhlásenie bolo schválené  zdvihnutím ruky všetkých  prítomných účastníkov zhromaždenia.

Iniciatíva Naše Slovensko, Nezávislý poslanec NR SR Peter Marček, MUDr. Peter  Lipták, Dáša Tonková, Ing.Iveta  Michalíková a organizátor i moderátor  
zhromaždenia PhDr. Mgr. Rastislav Blaško.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies