VIDEO Ničivá povodeň v Janove si vyžiadala minimálne jednu obeť

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:00 • 2 min
VIDEO Ničivá povodeň v Janove si vyžiadala minimálne jednu obeť

JANOV - Najmenej jeden človek prišiel o život počas povodne, ktorá v noci nadnes zasiahla taliansky prístav Janov. Voda z rozvodnenej rieky odnášala zaparkované autá, rozbíjala výklady obchodov a ulice pokryla po kolená hlbokým nánosom bahna, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jedna z najväčších riek v oblasti Bisagno sa vyliala z brehov krátko po polnoci v dôsledku niekoľkodňových výdatných zrážok a zatopila časti Janova. Povodňová vlna na niektorých uliciach dosiahla výšku až 1,8 metra. 
     

Hasičské zbory museli povolať do služby stovky príslušníkov. Záchranári vytiahli z vody 57-ročného muža, ktorého zrejme strhla povodňová voda. 
     

Niektoré štvrte Janova zostali bez dodávok elektrickej energie. Mnohé budovy v meste museli evakuovať a obyvatelia ďalších sa uchýlili na vyššie poschodia. Úrady vyzývali Janovčanov, aby zostali vo svojich domovoch a nevychádzali na ulice. Voda čiastočne zablokovala dopravu na neďalekej diaľnici A 12.    

 

Hneď ráno vyrazili do ulíc tímy, ktoré začali čistiť ulice. V meste dnes zostala zatvorená väčšina škôl a verejných inštitúcií. Povodňové škody sa odhadujú na niekoľko miliónov eur. 
     

K podobným povodniam dochádza v Janove v posledných rokoch opakovane. Pri záplavách spred troch rokov zahynulo minimálne sedem ľudí. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies