VIDEO Neymarov parádny debut v parížskom drese

NETKY.SK • 14 August 2017, 09:56 • 2 min
VIDEO Neymarov parádny debut v parížskom drese

GUINGAMP - Dlho očakávaný debut brazílskeho futbalového útočníka Neymara v drese Paríža St. Germain sa stal v nedeľu realitou. Dvadsaťpäťročný najdrahší svetový hráč s desiatkou na chrbte nastúpil v základnej zostave svojho nového zamestnávateľa v zápase 2. kola Ligue 1 na ihrisku Guingampu.

slovakia

left justify in out

Posile z FC Barcelona robili v útoku spoločnosť Uruguajčan Edinson Cavani a Argentínčan Ángel Di María. V ich spolupráci ešte miestami viazlo pochopenie myšlienky, no Cavani s Neymarom sa napokon zapísali do streleckej listiny a prispeli k presvedčivému triumfu 3:0. Olympijského víťaza z Ria de Janeiro navyše pri jeho premiére vyhlásili za hráča zápasu.

"S mojím prvým zápasom som spokojný, ale hlavné je naše víťazstvo. Hrali sme dobre a strelili sme tri góly. Na ihrisku sme si rozumeli, pokračujeme vo vzájomnom spoznávaní sa. Máme skvelý tím plný kvalitných hráčov. Môj gól? Vždy je dôležité, keď skórujete. Dúfam, že góly budú pribúdať a pomôžem nášmu mužstvu. Čo sa týka mojich partnerov v útoku, Cavani je špičkový futbalista. Stále sa iba spoznávame, ale spolu s ním a Ángelom (Di Maríom, pozn.) je ľahké hrať," vyhlásil Neymar pre oficiálnu stránku PSG.

Hviezdny prírastok do kabíny Parížanov pochválil aj stredopoliar Adrien Rabiot. "Neymar bol skvelý, bavil sa futbalom. Všetci mohli vidieť, ako sme si to na ihrisku užívali," skonštatoval 22-ročný Francúz.


"Myslím si, že sme dominovali v priebehu celého zápasu. Začali sme veľkým tlakom a komfortne diktovali tempo. Až do prvého gólu sme boli trpezliví a utvorili si veľké šance. Podali sme výborný výkon. A Neymar? Je to fantastický hráč, v našom tíme je takých veľa a sme radi, že hrávajú spolu," povedal po stretnutí parížsky kormidelník Unai Emery.

Neymar mal počas duelu v Guingampe neuveriteľných 128 dotykov s loptou. V doterajšej kariére na "starom kontinente" bol v tomto smere aktívnejší iba raz - 1. marca tohto roku v dueli španielskej La Ligy so Sportingom Gijón.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies