VIDEO Neymar strelil geniálny gól, plánoval to tak

NETKY.SK • 9 November 2015, 10:16 • 2 min
VIDEO Neymar strelil geniálny gól, plánoval to tak

BARCELONA - Ak niekto doteraz pochyboval o genialite brazílskeho futbalistu Neymara, teraz má rukolapný dôkaz. V nedeľňajšom súboji 11. kola Primera División favorizovaný FC Barcelona zdolal Villarreal hladko 3:0 a vyše 74 000 divákov na Camp Nou prepuklo v obrovské ovácie po tom, čo Neymar v 85. min druhým gólom v zápase pečatil na 3:0.

slovakia

left justify in out

Brazílčan nabehol medzi dvoch obrancov hostí na center svojej útočnej dvojičky Luisa Suáreza a potom predviedol tri dotyky s loptou, ktoré sa budú púšťať zo záznamu možno aj niekoľko rokov. Prvým dotykom si spracoval odrazenú loptu na bruchu, druhým ju vykopol do vzduchu, spravil otočku, preloboval a obehol obrancu Jameho Costu a tretím ju volejom poslal do siete za chrbát užasnutého brankára Alphonseho Areolu. Bol to jedenásty gól Neymara v rovnakom počte zápasov v najvyššej španielskej súťaži, kde mu patrí líderská pozícia medzi kanoniermi. "Bolo plánované, že sa o to pokúsim. Nemohol som však vedieť, či to aj vyjde. Som rád, že sa tak stalo," povedal 23-ročný Neymar po zápase pre Canal Plus.

 



Keďže Real Madrid v nedeľu zaváhal, Barcelona už je na čele najvyššej dlhodobej domácej súťaže v Španielsku. Zranenie Lionela Messiho koncom septembra vzbudilo obavy, či drasticky neubudne z útočnej sily katalánskeho veľkoklubu, ktorý vlani na klubovej scéne vyhral všetko, čo sa dalo. Opak je pravda. Zatiaľ čo argentínsky talizman oddychuje, ďalší dvaja Juhoameričania v zostave Blaugranas Neymar a Suárez excelujú. Brazílčan strelil v 10 zápasoch 10 gólov a pridal 6 asistencií, Uruguajčan rovnako desaťkrát rozvlnil sieť a po nedeli má aj štvrtú asistenciu v súčte zápasov Primera División a Ligy majstrov. "Hráme dobre a tešíme sa z toho. Proti Villarrealu som odohral aj ja dobrý zápas, ale chcem sa naďalej zlepšovať," dodal Neymar.

Najlepší strelci v Španielsku po 11. kole:
1. Neymar 11 gólov, 2. Luis Suárez (obaja FC Barcelona) 9, 3. Imanol Agirretxe (Real Sociedad), Javi Guerra (Rayo Vallecano) a Cristiano Ronaldo (Real Madrid) všetci po 8.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona