VIDEO Neonacisti si v Berlíne pripomínajú Hessovo úmrtie, polícia je v pohotovosti

NETKY.SK • 19 August 2017, 14:27 • 2 min
VIDEO Neonacisti si v Berlíne pripomínajú Hessovo úmrtie, polícia je v pohotovosti

BERLÍN - Okolo 1000 príslušníkov nemeckej polície sa dnes v Berlíne usiluje zabrániť zrážkam medzi neonacistami a ich odporcami z ľavicového spektra v súvislosti s ohláseným pochodom ultrapravičiarov pri príležitosti 30. výročia samovraždy niekdajšieho Hitlerovho zástupcu Rudolfa Hessa v medzičasom zbúranom väzenskom zariadení Berlín-Spandau.

slovakia

left justify in out

Radnica napokon pochod s ohľadom na slobodu prejavu povolila, aj keď s nevôľou. Ľavicoví aktivisti však v reakcii vyzvali na viacero protidemonštrácii s cieľom za každú cenu zabrániť tejto neonacistickej akcii.

 

Okolo 500 účastníkov pochodu, ktorí sa v poludňajších hodinách zhromaždili v okolí železničnej stanice Spandau, policajti už pred ním kontrolovali. Na akcii sa však očakáva až tisícka pravicových radikálov nielen z Nemecka, ale aj ďalších európskych štátov.

 

V rovnakej lokalite sa však grupujú aj rádovo stovky ľavicových aktivistov, ktorí chcú narušiť akciu neonacistov i blokádami, informovala regionálna rozhlasová a televízna stanica RBB. Rudolf Hess, ktorý bol ostatným väzňom v zariadení Berlín-Spandau spáchal 17. augusta 1987 samovraždu vo veku 93 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona