VIDEO Nemecký vicekancelár Gabriel vztýčil prostredník na ultrapravičiarov

NETKY.SK • 17 August 2016, 10:19 • 2 min
VIDEO Nemecký vicekancelár Gabriel vztýčil prostredník na ultrapravičiarov

BERLÍN - Nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel si vyslúžil pochvalu - ale aj kritiku - za to, že urobil jednoznačné gesto pohŕdania voči krajne pravicovým protestujúcim. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Video, zverejnené na internete v utorok večer, zachytáva vicekancelára Gabriela, ako v piatok 12. augusta ukazuje skupine neonacistov v stredonemeckom meste Salzgitter vztýčený prostredník.

 

 

Videozáznam zachytáva približne desať ultrapravicových protestujúcich, ktorí držia v rukách plagáty obviňujúce zástupcu kancelárky Angely Merkelovej z toho, že je "zradca rasy", a oslavujúce Gabrielovho zosnulého otca, oddaného nacistu.

 

Šéfa Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Gabriela vidieť, ako sa najprv demonštrantom smeje, potom zdvihne prostredník a odíde. Kým niektorí ľudia na sociálnych sieťach Gabriela za jeho nekultivovanú reakciu kritizovali, mnohí jeho gesto ocenili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies