VIDEO Nemecký turista zachytil na kameru kľúčové momenty útoku v Nice

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 17:15 • 2 min
VIDEO Nemecký turista zachytil na kameru kľúčové momenty útoku v Nice

NICE - Nemecký turista Richard Gutjahr vo francúzskom meste Nice dnes vyhlásil, že vo štvrtok neskoro večer počul vonku na promenáde nahnevané výkriky a zbadal biele nákladné auto valiace sa po ceste, ktorá bola určená ako párty zóna a mala byť pre dopravu uzavretá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Turista si vzal kameru a zachytil kľúčový moment v desivej dráhe útoku. Gutjahrov záznam, nafilmovaný z hotelového balkóna na prvom poschodí, zachytáva nákladné vozidlo, ktoré prenasledujú policajti.

 

Neznámy motocyklista sa pohybuje popri nákladnom aute, zrazu preskočí z motorky na auto a silno sa chytí jeho dverí - a snaží sa zastaviť útočníka. Motocykel čiastočne zdemolujú kolesá nákladného auta a motocyklista, možno policajt, sa stále drží auta. Gutjahr vidí, ako dvaja ďalší peší policajti cielia a jednotlivo vystrelia na čelné sklo nákladného vozidla.


Gutjahr sa dnes v rozhovore pre tlačovú agentúru AP podelil o svoje dojmy: "Rozmýšľal som, že ide buď o opitého šoféra alebo o teroristický útok, a vtedy ten neuveriteľne odvážny muž skočil na vozidlo."

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona