VIDEO Nemci prišli na to, ako zastaviť rútiace sa kamióny do davu ľudí

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 10:42 • 2 min
VIDEO Nemci prišli na to, ako zastaviť rútiace sa kamióny do davu ľudí

BERLÍN – Teroristické útoky v posledných rokoch trápia celú Európu. Najúčinnejším spôsobom ako zraniť čo najviac ľudí, sa stali vražedné kamióny narážajúce do davu ľudí.

slovakia

left justify in out

Hrozné udalosti, ktoré sa odohrali na promenáde v Nice, vianočných trhoch v Berlíne alebo Štokholme si vyžiadali množstvo ľudských životov. Islamisti si našli spôsob ako znásobiť počet obetí útokov a obmedziť policajný dosah na seba samých.

 

Požičané či ukradnuté nákladné vozidlá sa stali obrovskou hrozbou hlavne pre veľké mestá. Nemci sa rozhodli vyvinúť bariéru, aby v budúcnosti zabránili podobným útokom a ochránili miesta ako sú pešie zóny, trhoviská kde sa pohybuje veľké množstvo ľudí.

 

 

Dlho sa im nedarilo no nakoniec boli predsa len úspešní. Nemenovaná nemecká firma skonštruovala vec, ktorú nazvali „Niceská bariéra“. Ide o konštrukciu, ktorá svojimi špecifickými tvarmi využíva energiu vozidla, vynesie auto do vzduchu a behom pár minút ich zastavila.

 

Aj v prípade, že bude nákladiak plne naložený a pôjde veľkou rýchlosťou. Aby firma dokázala efektívnosť svojej kovovej bariéry, požiadala o uzavretie jednej z menších ulíc blízko mestečka Uslar a zorganizovala test svojej zábrany.

 

Zábrana sa ukázala ako veľmi účinná, ktorej sa vážne zranil šofér nákladného vozidla, ktorý sa podujal na testovaní. Vrtuľníkom ho okamžite previezli do nemocnice, informácie od ošetrujúceho lekára potvrdili, že vodič je mimo ohrozenia života a bude v poriadku.

 

Táto nemilá okolnosť vrhá zlý tieň na zorganizovaný test, ktorý ale preukázal reálnu účinnosť tohto riešenia. Konštrukcia je menšia a ľahká, bez väčších problémov sa ňou manipuluje. Je vhodná na akékoľvek verejné miesta vďaka svojej nenápadnej podobe.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona