VIDEO Neďaleko ruských hraníc prevážal vlak americké tanky!

NETKY.SK • 12 December 2014, 16:58 • 2 min
VIDEO Neďaleko ruských hraníc prevážal vlak americké tanky!

MOSKVA – Nákladný vlak prepravujúci americké bojové vozidlá bol zachytený na videu v Lotyšsku. Železničná stanica Dalbe, kde bol vlak s „americkým nákladom“ natočený sa nachádza iba 300 kilometrov od ruských hraníc. Konflikt na Ukrajine je stále nevyriešený a svet sa obáva, že prerastie do tretej svetovej vojny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vlak prevážal najmenej 38 vozidiel a niekoľko kontajnerov. Viezol napríklad Bojové vozidlá Bradley, deväť obrnených transportérov M113 (APC), štyri tankery paliva, Mobilné taktické vozidlá HEMTT, Hummery (HMMWV), vozidlá M88 Hercules, niekoľko kamiónov, inžinierske a medicínske autá, minimálne štyri veľké kontajnery a niekoľko vozňov s muníciou.

 

 

Lotyšské média potvrdili prítomnosť amerických bojových vozidiel na svojom území. Vozidlá patrili prvej jazdeckej divízii americkej armády a smerovali do Litvy.

 

Ďalšie americké armádne vozidlá budú premiestnené na vojenské základne v Nemecku.

 

Zbrojí aj Ukrajina, ktorá zvýši v roku 2015 počet príslušníkov svojich ozbrojených síl o 18.000. Viac o ukrajinskom zbrojení si prečítate TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies