VIDEO Neďaleko New Yorku sa zrútil na diaľnicu žeriav: Našťastie nikto nezomrel

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 09:34 • 2 min
VIDEO Neďaleko New Yorku sa zrútil na diaľnicu žeriav: Našťastie nikto nezomrel

NEW YORK - Guvernér New Yorku Andrew Cuomo označil za zázrak, že utorňajší pád stavebného žeriava na šesťprúdový diaľničný most uprostred dňa nikoho nezabil či vážne nezranil.

slovakia

left justify in out

Žeriav nezasiahol žiadne autá, keď sa na poludnie zrútil na diaľničný most Tappan Zee Bridge spájajúci okresy Westchester a Rockland severne od mesta New York, a aj žeriavnik sa dostal bezpečne z kabíny. Šéf stavebnej spoločnosti Tappan Zee Constructors, Terry Towle, poprel správu pobrežnej stráže, podľa ktorej museli žeriavnika zachraňovať z rieky Hudson.

 

Žeriav používal 54-tonové kladivo pri umiestňovaní stĺpov do dna rieky, keď sa rozpadol, uviedla AP. Stál na novom moste, ktorý stavajú pozdĺž starého mosta. Jeho pád zastavil dopravu cez most, ktorý podľa Cuoma otvoria, až keď stavebná kontrola potvrdí, že je aj po páde žeriava bezpečný.

 

 

Pri nehode utrpeli zranenia dvaja robotníci a traja vodiči, ktorý sa vyhýbali žeriavu, ale žiaden z nich nie je vo vážnom stave.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona