VIDEO Nečakané prekvapenie počas finálovej ceremónie šampionátu

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 11:44 • 2 min
VIDEO Nečakané prekvapenie počas finálovej ceremónie šampionátu

MOSKVA - Za najužitočnejšieho hráča 80. hokejových majstrovstiev sveta vyhlásili v nedeľu v Moskve iba 18-ročného Fína Patrika Laineho. Autora 7 gólov a 5 asistencií v 10 zápasoch určil za MVP direktoriát turnaja.

slovakia

left justify in out

Laine sa prirodzene dostal aj do All-Star tímu, určovaného hlasmi zástupcov médií. Za najlepšieho brankára šampionátu vyhlásili Fína Mikka Koskinena. Titul najlepšieho obrancu dostal Kanaďan Michael Matheson a najlepší útočník je Laine.

 

Rus Vadim Šipačov ovládol produktivitu turnaja 18 bodmi v 10 zápasoch (6 gólov + 12 asistencií). Hneď za centra superlínie sa zaradili jeho krídla Artemij Panarin (6+9) a Jevgenij Dadonov (6+7). Kanonierom turnaja je Švéd Gustav Nyquist, ktorý dal rovnako 7 gólov ako Laine, ale odohral menej zápasov.

 

Počas slávnosti odovzdávania cien a trofejí sa prítomným prihovoril prezident Ruskej federácie Vladimir Putin. Zablahoželal Kanade k titulu a pozdravil aj "zbornú", pričom divákom zdôraznil, že mužstvo robilo, čo mohlo, hralo dobrý hokej a stále ide len o hokej. O niečo neskôr spolu sú šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Renem Faselom odovzdal pohár šampiónov kanadskému kapitánovi Correymu Perrymu.

 

 

Individuálne ocenenia na MS (podľa direktoriátu turnaja):

Najlepší brankár: Mikko Koskinen (Fín.)

Najlepší obranca: Michael Matheson (Kan.)

Najlepší útočník: Patrik Laine (Fín.)

Titul MVP (najužitočnejší hráč, podľa direktoriátu):

Laine

 

All-Star tím (podľa médií):

Mikko Koskinen (Fín.) - Nikita Zajcev (Rus.), Michael Matheson (Kan.) - Patrik Laine (Fín.), Vadim Šipačov (Rus.), Mikael Granlund (Fín.)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies