VIDEO Našli najstaršie odtlačky nôh živočícha! Pomôžu objastiť, ako prebiehala evolúcia

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 12:00 • 2 min
VIDEO Našli najstaršie odtlačky nôh živočícha! Pomôžu objastiť, ako prebiehala evolúcia

Archeológom v Číne sa podaril veľký objav, ide o dôležitý dôkaz týkajúci sa vývoja života na Zemi!

slovakia

left justify in out

Čínski výskumníci zaznamenali významný nález. Podarilo sa im objaviť stopy nôh malého živočícha, ktoré prepíšu teoretické poznatky o evolúcii. Ich vek totiž odhadujú na 540 miliónov rokov, teda obdobie pred kambrickou explóziou, pričom sa predpokladalo, že prví živočích s končatinami sa objavil až neskôr, v období kambria.

 

Vzácny objav sa nachádzal medzi dvoma vrstvami horniny v povodí rieky Jang-c'-ťiang. V okolí však nenašli žiadne ďalšie stopy.

 

Vedci zatiaľ nevedia povedať, o akého živočícha by malo ísť, ani to, či mal jeden alebo dva páry končatín. Z nálezu určili zatiaľ len to, že bol osovo súmerný. Odhadli tiež, že stopy zrejme vedú k podzemným skrýšam, čo by naznačovalo, že sa pravidelne zahrabával a týmto spôsobom hľadal potravu.

 

Podľa profesora Šu-chaj Siao, je veľmi dôležité získať informácie o tom, ktorým tvorom sa končatiny vyvinuli ako prvým, pretože by to viedlo k odpovediam na otázky týkajúce sa toho, kedy a ako sa živočíchy začali prispôsobovať zemským podmienkam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies