VIDEO Naši futbalisti zdolali v príprave Izrael 1:3!

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 22:16 • 2 min
VIDEO Naši futbalisti zdolali v príprave Izrael 1:3!

NETANYA - Futbalisti slovenskej reprezentácie zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom zápase v Netanyi nad domácimi Izraelčanmi 3:1 (1:0).

slovakia

left justify in out

Hostia zúročili svoju prvopolčasovú útočnú snahu v 37. min gólom Martina Jakubka. Útočník Amkaru Perm poslal hlavou do siete aj s prispením pravej žrde center Stanislava Šestáka. V druhej časti pridal ďalšou hlavičkou druhý presný zásah stopér Ján Ďurica. A hoci Izraelčania desať minút pred koncom znížili peknou strelou Maora Buzagla z diaľky, striedajúci Róbert Mak pečatil triumf dobre hrajúcich zverencov Jána Kozáka na 3:1.

Výsledok - streda:
Izrael - Slovensko 1:3 (0:1)
Góly: 80. Buzaglo - 37. Jakubko, 69. J. Ďurica, 83. Mak, ŽK: 32. Ben Basat, 74. Melikson - 73 Gyömbér, rozhodovali: Dingert - Henschel, Achmüller (všetci Nem.)
Zostavy:
Izrael: A. Harush - O. B. Harush (46. Dgani), Gershon, Ben Haim, Meshumar - Bitton (72. Ben Haim II), Natcho, Refaelov (58. Buzaglo), Zahavi (58. Melikson) - Ben Basat (82. Ben Sahar), Damari (69. Barda)
Slovensko: J. Mucha - Pekarík, Škrtel (66. Švento), J. Ďurica, Hubočan - Gyömbér (86. F. Kiss), Štefánik (46. Hološko) - Šesták (46. Mak), Hamšík, Weiss (46. Stoch) - Jakubko (46. A. Nemec) 




Úvodná desaťminútovka nepriniesla veľa vzruchu, až v 11. min si prudký center Šestáka takmer zrazil do bránky Meshumar. Domáca obrana z bránkovej čiary odkopla loptu. Už o pár desiatok sekúnd Weiss z priameho kopu a s prispením teču hráča v múre trafil do žrde. Po štvrťhodine hry si v sľubnej pozícii nespracoval ťažkú vysokú prihrávku za obranu Šesták. V 24. min vyšla hosťom ďalšia pekná akcia na pravom krídle, center Šestáka však odvrátil domáci hráč na rohový kop. Snaha futbalistov SR na pravej strane priniesla ovocie v 37. min, keď ďalší center Šestáka poslal za bránkovú čiaru aj s prispením žrde hlavičkou Jakubko - 0:1. Izraelčania vystrčili rožky až v úplnom závere prvého polčasu, ale Slováci zásluhou pozornej obrany odchádzali do kabín s najtesnejším náskokom.

Tréner hostí poslal v 46. min na trávnik až štvoricu náhradníkov - Hološka, Maka, Stocha a A. Nemca, z ihriska odišli Štefánik, Šesták, Weiss a Jakubko. Striedania sa prejavili na rozostavení, Slováci hrali v druhom polčase systémom 4-4-2. Domáci vstúpili do druhého dejstva tlakom, po piatich minútach musel Mucha vytiahnuť efektný zákrok pri strele Zahaviho z diaľky. Slováci zvýšili náskok v 69. min. Na priamy kop Stocha si nabehol stopér Ďurica a opäť hlavičkou rozvlnil sieť - 0:2. Domáci sa gólovo dotiahli desať minút pred koncom riadneho hracieho času. Buzaglo krásnou strelou z vyše 20 metrov nedal Muchovi šancu. "Kozákovci" odpovedali už o tri minúty: nezištnú prihrávku Šventa pred prázdnu bránku zužitkoval Mak.

Hlasy:
Ján Kozák (tréner SR): "Začiatok bol opatrný z oboch strán, potom sa však zvýšilo jeho tempo. Zápasu pomohol gól, ktorým sme sa ujali vedenia. Domáci tým pádom otvorili hru. Úvodných desať minút druhého polčasu sme sa trochu hľadali, potom to už bolo opäť ono. Dali sme u súpera tri góly. Vyhrať vonku 3:1 je dobrý výsledok. Vyhrávať vonku nie je ľahké. Nerád by som hodnotil debutantov po jednom zápase. K Gyömbérovi by som povedal, že podal veľmi dobrý výkon, aj keď nehráva pravidelne v klube. Štefánikovi chýbala ľahkosť, ktorou je typický. Tie striedania som plánoval, chlapci vedeli, že pôjdu dole po prvom polčase. Boli tam z našej strany v stretnutí dobré veci i zlé, ale to patrí k futbalu. Cením si, že hráči za stavu 2:1 pre nás sa nestiahli a chceli dosiahnuť ďalší gól. Tešia ma nielen všetky víťazstvá, ale aj spôsob, akým sme ich dosiahli. Súper nás nedostal na domácom ihrisku pod tlak, čo je ďalšie pozitívum. Hráči pochopili, že treba hrať uvoľnene, inak to nejde. Tak sme uspeli v Bosne i Poľsku."

Martin Škrtel (stopér a kapitán SR): "Víťazstvo ma potešilo. Bol to taký typický prípravný zápas, dôležité je naše víťazstvo, čiže sme spokojní. Do stretnutia sme išli s tým, že chceme zvíťaziť, to sa nám podarilo. Možno opticky to vyzeralo, že domáci mali loptu častejšie na kopačkách ako my. Myslím si však, že my sme boli nebezpečnejší. Strelili sme tri góly a vyhrali sme zaslúžene. Bolo by pekné, keby sme po víťazstvách v Bosne, Poľsku a Izraeli začali víťaziť aj doma. Verím, že už v najbližšom domácom dueli s Čiernou Horou potvrdíme triumfy z ihrísk súperov. Rok sme začali víťazstvom, čo je povzbudzujúce pred ďalšími zápasmi. Do súbojov vonku môžeme ísť s tým, že budeme hrať zo zabezpečenej obrany a pokúšať sa o rýchle brejky, čo nám vyhovuje."

Róbert Mak (krídelník SR, autor gólu): "Bol to vyrovnaný zápas. V prvom polčase sme dominovali trochu viac ako v tom druhom. Určite pozitívne bolo, že sme sa dokázali ujať vedenia. Pred druhou štyridsaťpäťminútovkou to bolo povzbudzujúce. Každý hráč, ktorý zasiahne do stretnutia, chce dať gól. Mne sa to, našťastie, podarilo. Teší ma, že som pomohol mužstvu k víťazstvu. Pri tej gólovej situácii som videl, že Švento bude prihrávať po zemi pred bránku, pošťastilo sa mi tam nabehnúť a skórovať. Upokojil som tým gólom hru."

Ján Ďurica (stopér SR, autor gólu): "Dodržali sme to, čo sme si povedali pred zápasom. Výsledok je dobrý, aj hra vyzerala tak, ako by mala. Kontrolovali sme stretnutie. Izrael má svoju kvalitu, ale ja som už pred duelom vravel, že sme mierni favoriti. Potvrdilo sa to aj na ihrisku. Pri mojom góle to bola nacvičená situácia z tréningov, ktoré sme absolvovali pred stretnutím. 'Miňo' (Stoch) to parádne trafil - presne mne na hlavu, a to je 50 percent gólu."

Norbert Gyömbér (defenzívny záložník SR, debutant): "Neviem, či to bol z mojej strany výborný výkon. Snažil som sa odovzdať maximum. Môžem byť spokojný, že sme podali celkom dobrý kompaktný výkon. Až na ten jeden inkasovaný gól sme hrali dobre v defenzíve. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Som veľmi rád, že práve víťazstvom som začal éru v A-mužstve. Verím, že pridám ešte nejaké štarty. V novom kolektíve som sa cítil dobre. Všetci chalani sú výborní futbalisti a mne sa s nimi hralo veľmi dobre. Dúfam, že ma tréner opäť nominuje, teším sa na ďalšie zrazy."

Marek Hamšík (stredopoliar SR): "Verím, že toto víťazstvo nás nakopne pred kvalifikáciou o postup na ME 2016. Ešte nás predtým čakajú dva náročné prípravné duely. Musíme ich dobre zvládnuť a potom sa už sústrediť na kvalifikačný cyklus. Víťazstvá z Bosny, Poľska a teraz Izraela sú veľmi cenné. Sme radi, že sme opäť vyhrali a budeme chcieť pokračovať v tomto trende."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies