VIDEO Naša armáda po rokoch vytiahla tanky!

NETKY.SK • 22 Október 2014, 10:43 • 2 min
VIDEO Naša armáda po rokoch vytiahla tanky!

BRATISLAVA - Vytiahli sme tanky, píše denník SME na titulnej strane. Po rokoch, čo stáli tanky zakonzervované v garážach, naši vojaci opäť vedú desiatky rokov staré sovietske stroje a strieľajú z nich.

slovakia

left justify in out

Už odpísané tanky sa pre situáciu na Ukrajine vrátili do akcie a preháňajú ich výcvikovým priestorom Lešť na spoločnom neplánovanom cvičení vojsk NATO nazvanom Ground Pepper.

 

Cvičenie je reakciou na situáciu na východnej Ukrajine. Tanky sa dostali do bojových akcií v teréne s ostrou muníciou. Spolu s poľskými obrnenými vozidlami Rosomak simulovali napadnutie štátu aliancie.

 

"Ak nemáte náhradu za jedinú palebnú silu, ktorú máte vo výzbroji, jej zrušenie je hazardom s bezpečnosťou štátu. To čo sa deje na Ukrajine, je jasným dôkazom. Neviem si predstaviť, že by sa ma občan spýtal, či je obrana nášho územia zabezpečená a musel by som povedať, že nie," vyhlásil nedávno minister obrany Martin Glváč.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies