VIDEO: Nanotechnológia Liquipel ochráni váš iPhone pred vodou

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 17:00 • 2 min
VIDEO: Nanotechnológia Liquipel ochráni váš iPhone pred vodou

KALIFORNIA – Americká firma Liquipel vyvinula nanotechnológiu, pomocou ktorej sa veci stanú vode odolné. Firma tvrdí, že tento patent dokáže ochrániť mobilné zariadenia pomocou vodotesného štítu.

slovakia

left justify in out

Liquipel je neviditeľný náter, ktorý je tisíc krát tenší ako ľudský vlas a pokrýva všetky časti mobilného telefónu. Vaše elektronické zariadenie je umiestnené do špeciálne navrhnutého Liquipel prístroja, v ktorom sa nachádza vákuová komora. Do nej sa napustia nanočastice Liquipelu, ktoré plazmový proces pomaly napáli na vaše zariadenie na molekulárnej úrovni. Chránené sú tak vonkajšie aj vnútorné časti zariadenia. Tento proces trvá asi 30-35 minút a potom je už váš telefón vodeodolný.

Avšak spoluzakladateľ firmy Kevin Bacon zdôraznil, že táto technológia neochráni napr. telefón pred úmyselným používaním vo vode. Slúži skôr ako ochrana pred náhodným kontaktom s vodou, keď telefón použijete v silnom daždi, alebo vám vypadne do umývadla či toalety alebo potrebujete vybaviť súrny hovor v sprche.

Cena tejto procedúry je zhruba 50 eur (59 dolárov) a dopyt je obrovský. Spoločnosť spracováva až tisíc objednávok za hodinu a okrem iPhonu dokážu túto ochranu naniesť aj na HTC, Samsung či Motorolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies