VIDEO Nálet na raketovú základňu v Saná spôsobil silný výbuch

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 13:35 • 2 min
VIDEO Nálet na raketovú základňu v Saná spôsobil silný výbuch

SANÁ - Jemenským hlavným mestom Saná v pondelok otriasol mohutný výbuch, ktorý bol výsledkom náletu na miestnu raketovú základňu.

slovakia

left justify in out

Podľa jedného z obyvateľov bola explózia najsilnejšou od začiatku bombardovania koalíciou na čele so Saudskou Arábiou pred viac ako troma týždňami. Tlaková vlna povybíjala okná na obytných domoch, z mesta však zatiaľ nehlásia zranených alebo mŕtvych. Terčom náletu bola základňa na pahorku vedľa štvrte, v ktorej sa nachádza prezidentský palác a mnohé veľvyslanectvá. Po výbuchu z miesta stúpal hustý dym. Koalícia sunnitských arabských krajín v rámci zásahov proti jemenským šiitským povstalcom a ich podporovateľom opakovane útočila na vojenské zariadenia a letiská v Saná vrátane základne, ktorú zasiahla v pondelok.

 

 

Jemen v posledných mesiacoch čelí povstaniu šiitských povstalcov známych ako Húsíovci, ktorých ťaženie donútilo k úteku medzinárodne uznávaného Abd Rabbua Mansúra Hádího. Húsíovcom a ich spojencom sa už podarilo prebojovať až k prístavu Aden na juhu krajiny, ktorý bol poslednou významnou základňou síl spriaznených s Hádího vedením.

 

 

تصوير الضربة الأعنف التي حصلت اليوم #اليمن #يمن #صنعاء #yemen #Sanaa #عاصفة_الحزم #KefayaWar #ردت_الدنيا

Video zveřejněné uživatelem Adnan Y Alqasus عدنان القصوص (@adnan_alqasus),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies