VIDEO Najväčšiu európsku rafinériu Shell pohltil silný požiar

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 11:27 • 2 min
VIDEO Najväčšiu európsku rafinériu Shell pohltil silný požiar

ROTTERDAM – Po masívnom požiari v najväčšej európskej rafinérii v Rotterdame bola spoločnosť Shell donútená pozastaviť svoju výrobu a zatiaľ neobnoviť produkciu.

slovakia

left justify in out

Mohutný požiar, ktorý zachvátil celý závod, ochromil produkciu a spôsobil obrovský výpadok elektrickej energie, ktorý ho úplne paralyzoval. Ten vyústil do vyradenia niekoľkých jednotiek z prevádzky a spoločnosť Royal Dutch Shell bola nútená vypnúť všetky procesy, pričom celkové vypnutie z prevádzky môže trvať niekoľko hodín či dokonca dní. Rozsah poškodenia sa bude v najbližších dňoch posudzovať.

 

 

Čo bolo príčinou obrovského požiaru sa zatiaľ zisťuje. Mediálne správy však naznačujú skrat ako najpravdepodobnejší dôvod. V dôsledku splnenia všetkých potrebných opatrení spoločnosť avizovala, že činnosť bude prerušená minimálne do zajtrajšieho dňa. Hasičom sa podarilo dostať plamene pod kontrolu až okolo 6:00 hodine v nedeľu ráno. Vedenie spoločnosti Shell sa rozhodlo pre začatie spaľovacieho procesu na spaľovanie prebytočného zemného plynu v súlade s bezpečnostnými pokynmi.

 

 

Hovorca spoločnosti dnes informoval, že situáciu majú plne pod kontrolou a to aj napriek naozaj dramatickému priebehu. "Počas výbuchu šľahali silné plamene. Je to skutočne dramatický pohľad. Ale je to len kontrolovaný proces," povedal hovorca.  "Niekoľko jednotiek je zastavených a z bezpečnostných dôvodov vypúšťame plyn, ktorý v nich ostal," povedal na záver.

Mnohé fotografie a videá, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach ukazujú, že z rafinérie ešte stále vychádzajú silné plamene a kúdle hustého dymu.
 

 

Holandské orgány ubezpečili verejnosť, že dym neobsahuje žiadne toxické látky, ale môže obsahovať sadze. Zásah si nevyžiadal žiadne ľudské obete. 

 

Odhaduje sa, že v závode dokážu vyprodukovať približne 400-tisíc barelov ropy denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies