VIDEO Najväčšiemu Airbusu na svete sa vo vzduchu rozbil motor, letel ďalej s vyše 500 pasažiermi!

NETKY.SK • 2 Október 2017, 18:03 • 2 min
VIDEO Najväčšiemu Airbusu na svete sa vo vzduchu rozbil motor, letel ďalej s vyše 500 pasažiermi!

PARÍŽ – Lietadlu francúzskej spoločnosti Air France sa počas letu z Paríža do Los Angeles pokazil motor, niekoľko jeho častí doslova odpadlo a ostal z neho visieť kábel.

slovakia

left justify in out

Airbus A380 s kapacitou 520 pasažierov sa práve nachádzal nad Grónskom.  Pilot však letel ďalej ešte niekoľko hodín a núdzové pristátie vykonal až  na vojenskej leteckej základni Goose Bay na severovýchode Kanady. Pristátie bolo podľa svedkov bezproblémové.  Ako informovala kanadská CBC, nikto sa nezranil. Ľudia však museli prežívať hodiny plné napätia.

 

„Všetci cestujúci sú v poriadku na zemi. Motor číslo 4 je veľmi vážne poškodený," napísal na Twittery letecký analytik Alex Macheras.

 

Cestujúci po dráme museli ešte nejakú dobu ostať v lietadle pretože na letisku Goose Bay  nemali schody pre tak obrovské lietadlo.

 

 

 

„Lietadlo pristálo pokojne o 17:42 stredoeurópskeho času, vyškolení piloti a posádka zvládli tento závažný incident dokonale,“ uviedla v správe spoločnosť Air France.

 

Dvojposchodový Airbus A380 je najväčším sériovo vyrábaným lietadlom na svete. S motormi mal v minulosti problémy len raz, keď v roku 2010 explodoval počas letu. Vtedy išlo o lietadlo spoločnosti Quantas. Ani vtedy sa počas núdzového pristátia nikto nezranil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies