VIDEO Najväčšie šteňa na svete váži ako dospelý muž

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 18:00 • 2 min
VIDEO Najväčšie šteňa na svete váži ako dospelý muž

SALT LAKE CITY - Volá sa Euphrates, váži 81 kíl, v kohútiku meria 80 centimetrov a denne zje osem misiek žrádla. Iste, sú aj väčšie psy, ale táto fenka má iba 9 mesiacov. Šteňa novovznikajúceho plemena tak ašpiruje na zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

slovakia

left justify in out

Obrovská Euphrates je Americký moloss a je prvým šteňaťom svojho druhu. Nový chovný program si kaldie za cieľ stvoriť plemeno čo najpodobnejšie Mezopotámskemu molossovi, ktorý vymrel pred sedem tisíc rokmi.

 

Nikto ešte nevie, do akých rozmerov pes narastie. Už teraz, keď si stúpne na zadné, meria 182 centimetrov. „Bez problémov sa pozerá kukátkom v dverách na prichádzajúcich ľudí,“ povedal jej majiteľ, 41 ročný Jared Howser zo Salt Like City agentúre Caters TV.

 

Milá a hravá fenka má tiež neuveriteľnú silu. „Sám vážim 117 kíl a meriam 190 centimetrov. Lenže keď sa mi na vodítku rozbehne, sotva ju udržím,“ priznal Jared.

 

Euphrates sa často rada preťahuje o povraz s Jaredovým ďalším psom – pitbulteriérkou. „Sú známi tým, že utiahnu ďaleko viac ako vážia. Lenže Euphrates stačí pokojne sedieť s povrazom v hube a pitbul má smolu,“ smeje sa Jared.

 

Naozaj veľkého psa začal Jared hľadať potom, čo sa šokovane prizeral vylúpeniu domu. Počas neho lupič kruto zabil 60-kilového psa rasy Cane Corso tak, že ho proste vyhodil z okna.

Po konzultáciách s niekoľkými chovateľmi sa Jared rozhodol vyskúšať nové plemeno. Euphrates ho stála 5000 dolárov.

 

So stavaním vhodného prístrešku problém mať nebude, úspešne sa totiž živí stavbou príbytkov pre nadrozmerných psov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies