VIDEO Najväčšia výletná loď vyplávala do sveta : Je dlhšia ako Titanic a prekypuje luxusom!

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Najväčšia výletná loď vyplávala do sveta : Je dlhšia ako Titanic a prekypuje luxusom!

PARÍŽ - Skoro 26 miliárd korún, 228-tisíc ton a 362 metrov - to sú čísla, ktorými vás ohromí monštruózna výletná loď Symphony of the Seas. Gigant, ktorého tri roky stavali francúzski lodiari, sa vydala na svoju prvú dlhšiu plavbu.

slovakia

left justify in out

Symphony of the Seas cez víkend vyplávala z francúzskeho prístavu Saint-Nazaire do španielskej Malagy. Po letnej sezóne potom bude pokračovať zo Stredozemného mora do svojho domovského prístavu v Miami, kde tento rok na jeseň začne obsluhovať okružné plavby po Karibiku. Gigantické plavidlo pojme až 7-tisíc cestujúcich a vyše dvetisíc členov posádky.

 

Najväčšia výletná loď sveta je 362 metrov dlhá, 66 metrov široká a 72 metrov vysoká. Symphony of the Seas váži 228-tisíc ton a jej stavba trvala tri roky a vyšla na asi miliardu eur (cca 25,5 miliardy korún). Loď vychádza z konštrukcie svojej predchodkyne Harmony of the Seas, ktorá bola dokončená v roku 2016. Symphony of the Seas je ale zhruba o dve tony ťažší, čím sú predchodkyňu zosadila z pomyselného trónu.

 

Na palube parníka si príde každý na svoje. Súčasťou vybavenia lode je kasíno, dvadsať tri bazénov, obrie tobogany, klzisko, lunapark, ihrisko na minigolf, lezecká stena, basketbalová aréna, lanový sklz pre odvážne a samozrejme bary pretekajúca luxusným alkoholom. Deti sa môžu vyšantiť na niekoľkých ihriskách. Cestujúci sa budú môcť promenádovať v tieni živých stromov alebo si zájsť na divadelné predstavenie v štýle Broadway.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona