VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 17:04 • 2 min
VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

BRATISLAVA – Potravinový priemysel je biznis, ako každý iný. Ako povedal potravinový kritik Patrick Linhart, firmám ide v prvom rade o zisk a zdravie ľudí ich až tak nezaujíma. Skôr hľadajú spôsoby, ako obísť zákony a oklamať spotrebiteľa.

slovakia

left justify in out

Odborník nám prezradil najčastejšie podvody, akých sa potravinové firmy dopúšťajú. Jedlo, ktoré dennodenne jete, obsahuje množstvo chemikálií a iné jedovaté, zdraviu škodlivé látky, pričom o tom  vo väčšine prípadoch netušíte.

 

Vedeli ste napríklad o tom, že jablká, ktoré si kupujete ako „čerstvé“ môžu byť v skutočnosti aj dva roky staré? Jablká (napríklad z Talianska) určené na prevoz do zahraničia sa po odtrhnutí skladujú v riadenej atmosfére, kde sú udržiavané aj 18 mesiacov. Potom sa do nich napáli etylénový plyn, aby dostali peknú zelenú alebo červenú farbu a vo finále sú ešte navoskované, aby sa na pultoch leskli a lákali naše oči. A to ešte nehovoríme o pesticídoch, ktorými sú striekané počas toho, ako rastú. 

 

Pán Linhart potvrdil aj smutnú pravdu o dvojakej kvalite potravín v Európskej Únii a východné štáty vrátane Slovenska označil za „kontajner Európy.“

 

Na čo si dať pozor a ako sa týmto ohavným podvodov vyhnúť, zistíte vo videu nižšie. V každom prípade, najmenej, čo pre svoje telo môžete urobiť, je čítať etikety a zaujímať sa o to, čo jete.

 

 

Patrick Linhart je potravinový kritik. Túto funkciu si vybral sám dobrovoľne a nie je za ňu nikým platený. Je zároveň prvým mediálnym potravinovým kritikom na Slovensku. Analýze a rozoberaniu potravín sa venuje už vyše 20 rokov. Prešiel všetkými profesiami od kuchára cez baristu, gastro, potravinovú výrobu až po marketing. Poslednú oblasť však rýchlo opustil, pretože sa nevedel stotožniť s nekalými praktikami danej firmy. Veľa cestoval po svete a nedávno sa vrátil na Slovensko, aby mohol šíriť osvetu aj tu. Je autorom relácie Vieš, čo ješ a v súčasnosti pracuje na novom projekte Patrick Linhart bez cenzúry.

 

Ak vás článok zaujal, pozrite si aj ďalšie témy o potravinárstve, ktoré čoskoro zverejníme. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies