VIDEO Nad morom sa tiahol oblak pripomínajúci obrovskú nekonečnú rúru

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Nad morom sa tiahol oblak pripomínajúci obrovskú nekonečnú rúru

NEW ORLEANS - Neuveriteľné zábery obrovského oblaku v tvare rúry tesne nad morom natočil nedávno 52-ročný Curtis Christensen v meste New Orleans v americkom štáte Luisiana.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP ide o takzvaný roll cloud, teda oblak pripomínajúci vír v horizontálnej polohe, ktorý vzniká na základe rýchleho pohybu búrkového oblaku s názvom cumulonimbus, píše server Novinky.cz. Aj preto sa tento oblak vo väčšine prípadov objavuje pri rýchlo postupujúcich búrkových frontách. 

 

Tajomné zábery natočil Christensen, ktorý pracuje ako tesár a fotograf, skoro ráno na ceste do zamestnania a následne ich zdieľal na internete, kde vzbudili veľký ohlas. 

 

Reakcie veľkého množstva ľudí ho potešili. "Nikdy som takýto dosah na sociálnych sieťach nezaznamenal. Každý je tým úplne ohromený," povedal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies