VIDEO Nad festivalom Desert Trip lietal obrovský balón sa nápisom: Trump je prasa

NETKY.SK • 10 Október 2016, 14:14 • 2 min
VIDEO Nad festivalom Desert Trip lietal obrovský balón sa nápisom: Trump je prasa

COACHELLA VALEY – Vyvrcholenie trojdňového festivalu Desert Trip, ktorý bol summitom niekoľkých rockových megahviezd (Bob Dylan, Rolling Stones, Neil Young, Paul McCartney a The Who), v kalifornskom Coachella Valley neďaleko Palm Springs dostalo v noci nadnes aj výrazný politický rozmer.

slovakia

left justify in out

Vo finále veľkolepej kompozície The Wall (Múr) sa nad hlavami viac ako 70.000 nadšených divákov začal vznášať veľký oranžovo-čierny balón v tvare prasaťa s hlavou Donalda Trumpa a s nápismi Ignorant, Klamár, Rasista, Sexista a J...ť na Trumpa a jeho múr, čo bola zrejmá narážka na Trumpov zámer postaviť betónovú bariéru, ktorá by oddeľovala americkú a mexickú hranicu.

 

Okrem toho sa na veľkoplošnej projekcii počas piesne Hey You postupne zjavovali Trumpove škandalózne výroky, ktoré zakončil obrovský nápis "Trump Is A Pig" (Trump je prasa). Kuriózne na celej situácii je, že toto koncertné extempore sa odohralo približne v rovnakom čase ako druhý televízny duel medzi Hillary Clintonovou a Donaldom Trumpom. Bývalý člen skupiny Pink Floyd Roger Waters tak dal jasne najavo, koho podporuje v amerických prezidentských voľbách naplánovaných na 8. novembra.

 

Spevák však zašiel ešte ďalej a v úplnom závere koncertu prečítal svoj osobný manifest, v ktorom podporil palestínsky boj za vlastný štát a vyzval izraelskú vládu, aby ukončila okupáciu palestínskych území. Publikum v tradične demokratickej Kalifornii prijalo obe Watersove gestá so sympatiami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies