VIDEO Na zápase Ostrava s Opavou vyčíňali chuligáni, poriadok robili ťažkoodenci

NETKY.SK • 15 September 2016, 14:47 • 2 min
VIDEO Na zápase Ostrava s Opavou vyčíňali chuligáni, poriadok robili ťažkoodenci

OSTRAVA - Stredajšie stretnutie 5. kola druhej najvyššej českej futbalovej súťaže medzi Ostravou a Opavou (3:0) v 17. min hlavný arbiter Martin Nenadál prerušil po tom, ako na ihrisko vtrhla početná skupina chuligánov z tábora prívržencov domáceho Baníka.

slovakia

left justify in out

Situáciu dostali pod kontrolu policajní ťažkoodenci, ktorí tiežfanúšikov zahnali späť na tribúnu. Nepokoje sa začali už v uliciach mesta pred duelom, priaznivcov odprevádzali na štadión strážcovia zákona. Traja policajti skončili so zraneniami. Sliezske derby bolo beznádejne vypredané - o stretnutie malo záujem viac ako 12 000 divákov, čo je historická návšteva na zápase druhej najvyššej súťaže.

"Baník sa dištancuje od správania časti divákov v sektore ostravských fanúšikov, ktorí svojím vniknutím na hraciu plochu narušili stredajšiu dohrávku 5. kola FNL s Opavou. Klub odmieta akékoľvek prejavy násilia na futbalových štadiónoch. Hráčom aj divákom sa za tento incident ospravedlňujeme," napísali predstavitelia Ostravy v tlačovom vyhlásení. "Panovala skvelá atmosféra. Až na ten moment v prvom polčase. Odsudzujem to, takéto veci nepatria k futbalu. Môžeme byť radi, že sa zápas dohral," uviedol niekdajší hráč AC Miláno a v súčasnosti funkcionár Baníka Marek Jankulovski.

Polícia zadržala šesť osôb, z nich dvoch cudzincov. Tri osoby zostávajú vo väzbe pre podozrenie z výtržníctva, násilia proti úradnej osobe a poškodzovania cudzej veci, povedala hovorkyňa regionálnej polície Gabriela Holčáková pre agentúru ČTK, tlmočil to web iSport.Blesk.cz.

Podľa polície zavítali na stretnutie aj poľskí kibici. "Som presvedčený, že tí čo vtrhli na ihrisko, boli magori z Poľska. U nich doma si to dovoliť nemôžu, ale tu áno," uviedol tréner Opavy Roman Skuhravý, ktorého doplnil kapitán Jan Žídek: "Keď okolo ´leteli´ 150-kiloví borci, mal som strach, že utŕžim. Našťastie sa to nestalo."
 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies