VIDEO Na výlet z Londýna si muž kúpil staré auto. Vyšlo ho to lacnejšie, ako lístok na vlak!

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 08:00 • 2 min
VIDEO Na výlet z Londýna si muž kúpil staré auto. Vyšlo ho to lacnejšie, ako lístok na vlak!

LONDÝN - Poukázať na premrštenú cenu lístkov sa rozhodol 27-ročný Tom Church z Londýna, keď si na cestu do 160 kilometrov vzdialeného Bristolu kúpil staré ojazdené auto a cesta so všetkými výdajmi ho vyšla na menej než 218 libier. Toľko totiž stál spiatočný jednodenný lístok na túto trasu.

slovakia

left justify in out

Tom Church, spoluzakladateľ jedného z britských webových portálov, sa chystal do Bristolu navštíviť jedného zo svojich kolegov. Minulý týždeň si všimol rozhorčený príspevok na sociálnej sieti, kde sa majiteľ sťažoval na cenu lístkov na vlak a pripojil aj fotografiu dokladu vystaveného na 218 libier.

 

Church sa rozhodol, že sa do 160 kilometrov vzdialeného mesta pokúsi dopraviť lacnejšie. Na prekvapenie zistil, že lacnejšie ho vyjde aj zakúpenie starého auta. Na internete našiel inzerát na predaj starej Hondy Civic z roku 1997. „Pani ho ponúkala aj s náhradnými dielmi. Bolo to staré auto, ale bolo fajn,“ povedal Church.

 

Samotné auto ho stálo 80 libier, ďalších 81 zaplatil za cestnú daň. Následne si vybavil jednodenné povinné ručenie za 20 libier a benzín ho stál 25 libier. Nakoniec zaplatil za celú transakciu o 12 libier menej, ako keby si kúpil lístok na vlak. „A na konci mi ešte ostalo auto,“ tešil sa Church, aj keď je otázne, či v tomto prípade nie je skôr príťažou.

 

Cieľom celej Churchovej akcie bolo ukázať, aké premrštené sú ceny na železniciach. „Áno, ide to aj lacnejšie. Môžete použiť dlhodobú kartu alebo ísť autobusom. Prečo nás však železnice okrádajú?“ pýta sa Church.

 

Treba ešte dodať, že ceny lístkov sa odvíjajú od toho, či idete v špičke alebo mimo nej. Aj tak je porovnanie cien zarážajúce, najmä keď sa britská vláda dlhodobo snaží primäť obyvateľov, aby používali hromadnú dopravu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies