VIDEO Na videu oslavoval Ukrajinu. Chorváti vylúčili z delegácie niekdajšieho reprezentanta Vukojeviča

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 08:48 • 2 min
VIDEO Na videu oslavoval Ukrajinu. Chorváti vylúčili z delegácie niekdajšieho reprezentanta Vukojeviča

MOSKVA - Chorvátsky futbalový zväz (HNS) vylúčil z výpravy národného tímu na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) niekdajšieho reprezentanta Ognjena Vukojeviča.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je zverejnené video, na ktorom spoločne so súčasným stopérom "vatrenich" Domagojom Vidom po sobotňajšom štvrťfinálovom triumfe nad domácimi Rusmi oslavovali Ukrajinu. Fráza "Sláva Ukrajine" sa však zvykla používať medzi ukrajinskými nacionalistami. Politické vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou sú navyše mimoriadne napäté od anexie Krymu v roku 2014.

Spomenutá dvojica venovala víťazstvo "fanúšikom Dynama Kyjev a Ukrajine." Obaja hráči kedysi spolu hrávali vo farbách kyjevského Dynama. Kým Vida vyviazol len s oficiálnym varovaním zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), Vukojevič, ktorí pôsobí ako skaut, si musel pobaliť kufre a pustiť chorvátsku delegáciu. Od FIFA zároveň vyfasoval pokutu 15-tisíc švajčiarskych frankov.

"Nechcem byť pre náš tím ako bremeno pred mimoriadne dôležitým semifinálovým zápasom MS, najmä vo chvíľach, keď potrebuje pokoj a sústredenie," vyhlásil Vukojevič, ktorý zdôraznil, že jeho video malo slúžiť ako pozdrav priateľom na Ukrajine, nie ako politická provokácia.

"Chápem, že to mohlo byť interpretované aj inak. Je mi to ľúto, ospravedlňujem sa ruskej verejnosti, ak moje vyhlásenia vzali v zlom. Som veľmi hrdý na úspech Chorvátska na MS a chlapcom želám vo zvyšných dueloch všetko najlepšie," doplnil 34-ročný rodák z Bjelovaru, ktorý za Chorvátsko odohral 55 zápasov a strelil štyri góly.

 

Strelecký účet v reprezentácii si otvoril 16. októbra 2007 v prípravnom stretnutí proti Slovensku (3:0) v Rijeke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona