VIDEO Na tento zážitok turisti nikdy nezabudnú: Do safaribusu im skočil lev!

NETKY.SK • 10 September 2018, 13:40 • 2 min
VIDEO Na tento zážitok turisti nikdy nezabudnú: Do safaribusu im skočil lev!

Turisti v safari parku Taigan na Kryme majú nevšedný zážitok, môžu byť však radi, že vyviazli bez zranení.

slovakia

left justify in out

Niektorí ľudia snívajú o tom, že divoké zvieratá uvidia z čo najmenšej vzdialenosti, preto vyhľadávajú safari parky, ktorých je na svete stále viac. A to aj mimo Afriky. Jedným z nich je Taigan nachádzajúci sa na Ukrajine. Práve toto zariadenie je už však neslávne známe po nedávnom incidente, kedy lev poranil jednu z návštevníčok. Sprostredkováva totiž naozaj blízke stretnutia ľudí s levmi.

 

V posledných dňoch sa na internete objavilo video od jedného z turistov, ktoré dokumentuje kurióznu situáciu. Otvorený safaribus sa presúval v areáli pomedzi voľne pobehujúcimi levmi, až sa jeden z nich, dvojročný Filya, rozhodol, že sa s turistami trošku pomazná.

 

Najskôr prišiel k majiteľovi parku, ktorý autobus šoféroval a natlačil sa k nemu natoľko vehementne, až musel on i jeho spolujazdkyňa pre nedostatok miesta vystúpiť. Následne sa im podarilo mladého leva z vozidla dostať, avšak krátku na to podobným spôsobom nastúpil k turistom sediacim vzadu. Tí sa ho však nezľakli, práve naopak, jeho prítomnosť pre nich bola zjavne zážitkom.

 

Majiteľ parku Oleg Zubkov sa vyjadril, že takáto atrakcia nie je pre tých, ktorí by sa blízkeho kontaktu obávali. Je však dôležité zachovať všetky rady a odporúčania, ktoré návštevníkom pred vstupom do areálu poskytne. Eliminuje sa tak možnosť nepredvídateľných reakcií zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies