VIDEO: Na Tahiti sa pripravuje film o jednom z najznámejších Slovákov v histórii

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 11:52 • 2 min
VIDEO: Na Tahiti sa pripravuje film o jednom z najznámejších Slovákov v histórii

BRATISLAVA - Režisér a producent Michal Vasilko Kele alias Mike Satori stojí za prípravou dokumentárneho filmu Prebudený - Štefánikove vlny 21. storočia, ktorého garantom je od jeho počiatku František Kele.

slovakia

left justify in out

Tvorcovia snímky informovali, že "dokument je venovaný na počesť Milana Rastislava Štefánika." František Kele patrí medzi najvýznamnejších slovenských cestovateľov 20. a 21. storočia, a film sa bude uberať po stopách nášho národného hrdinu. Samotný film vzniká pod drobnohľadom v slovensko-tahitskej koprodukcii.

 

 

"Na finálnu postprodukciu filmu Prebudený - Štefánikove vlny 21. storočia je potrebná ešte finančná injekcia," dodali. Za týmto účelom bola vytvorená aj online kampaň, kde je zverejnená výzva s možnosťou pre konkrétnu finančnú podporu filmu.

 

Film je určený pre mladú generáciu cestovateľov a nechal sa inšpirovať cestami Štefánika. Samotný dej rozprávajú dvaja cestovatelia, surferi - Milan a Rastislav, ktorí spoznávajú vzdialený ostrov Tahiti a sesterský ostrov Mo'orea, kde v roku 1910 Štefánik pôsobil a žil.

 

 

Film tvorí viacero príbehových línií - príbehy Milana a Rastislava sú prepletené obrazmi exotickej prírody a príbehmi polynézskych ľudí, ktoré sú zažívané akoby Štefánikovým "duchom". Hlavným cieľom dvoch cestovateľov je dostať sa do oblasti Teahupo'o, kde putujú za svetoznámou vlnou. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies