VIDEO Na Sziget prídu Post Malone, Franz Ferdinand aj James Blake

NETKY.SK • 12 Február 2019, 18:14 • 2 min
VIDEO Na Sziget prídu Post Malone, Franz Ferdinand aj James Blake

BUDAPEŠŤ – Sziget, piaty najväčší festival na svete, doplnil tohtoročný line-up ďalšími menami. Na zelenom ostrove v centre Budapešti budú od 7. do 13. augusta koncertovať aj Post Malone, James Blake, Franz Ferdinand, Tove Lo, Years & Years, Richie Hawtin Closer, IAMDDB, Razorlight, Yeasayer a mnoho ďalších interpretov.

slovakia

left justify in out

Organizátori ešte minulý rok oznámili headlinerov, akými sú Foo Fighters, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix a Ed Sheeran, na ktorého koncert sú už jednodňové vstupenky vypredané. Informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

 

 

Úspech a sláva 23-ročného Post Maloneho (vystúpi 11. augusta) v posledných rokoch stále rastie. Tento americký reper, spevák, skladateľ a producent má na konte dva albumy. S debutom Stoney z roku 2016 dokonca prekonal 34-ročný rekord Michaela Jacksona v rebríčku Billboard s jeho albumom Thriller.

 

Post Malone má na konte viacero celosvetových hitov. So skladbami Rockstar a Better Now bodoval aj v slovenských rádiách. Vo svojom unikátnom štýle mieša country, grunge, hip-hop a R&B, čo mu prinieslo až štyri nominácie na Grammy 2019 a mnoho ďalších ocenení a nominácií.

 

Aj na Grammy nominovaný spevák, multiinštrumentalista a producent James Blake (vystúpi 10. augusta) pribudol do line-upu Szigetu 2019. Tento 30-ročný Angličan vydal prvý album v roku 2011 a odvtedy si postupne získava srdcia a priazeň fanúšikov po celom svete. Preslávil sa aj spoluprácou s hviezdami ako Kendrick Lamar či Beyoncé.

 

Legendárna škótska indie rocková kapela Franz Ferdinand (vystúpi 8. augusta) zaznamenala celosvetový úspech už s debutovým albumom Franz Ferdinand z roku 2004. Odvtedy patrí medzi stálice rockového neba a ich hity ako Love Illumination či Take Me Out nechýbajú v playliste žiadneho fanúšika dobrej hudby.

 

Ostrov slobody roztancuje 11. augusta aj anglická synth-popová trojica Years & Years. Medzi hightligty bude patriť určite aj grunge-popová švédska princezná Tove Lo či detroitská techno legenda Richie Hawtin, na szigetový comeback sa chystajú aj indie-rockoví hrdinovia Razorlight. Celkovo do programu Szigetu 2019 pribudlo v utorok 28 mien, kompletný zoznam aktuálne potvrdených kapiel a umelcov je na webovej stránke festivalu.

 

Popri headlineroch Sziget každoročne pripraví pre Szigeťanov pestrý program, world music, divadlo, kabaret, umelecké inštalácie, akrobatické vystúpenia, športoviská, Sziget pláž a mnoho umenia a zábavy. V srdci Budapešti každoročne vyrastá festival, ktorý sa pre návštevníkov zmení počas siedmich dní na Ostrov slobody, na ktorý pricestujú Szigeťania z viac ako 100 krajín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies