VIDEO Na šéfa ECB Draghiho počas tlačovky 'zaútočila' neznáma mladá žena

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 16:41 • 2 min
VIDEO Na šéfa ECB Draghiho počas tlačovky 'zaútočila' neznáma mladá žena

BRUSEL - Dnešná tlačová konferencia v sídle Európskej centrálnej banky (ECB) vo Frankfurte nad Mohanom bola na niekoľko minút prerušená kvôli žene, ktorá sa nečakane vyšplhala na stôl, za ktorým sedel šéf ECB Mario Draghi, a začala protestovať proti ECB. Uviedli tlačové agentúry DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

 Žena vo veku okolo 20 rokov, ktorá sa dostala do sály v zástupe novinárov, nečakane vyliezla na stôl, za ktorým sedel šéf ECB a začala kričať v angličtine "Zastavte diktatúru ECB!" Ten istý slogan mala napísaný aj na tričku, ktoré mala oblečene.
     

Podľa agentúry Reuters Draghi bol týmto incidentom zaskočený a zdvihol ruky ako k obrane, ináč ho nečakaný protest nevykoľajil ani potom, keď mladá demonštrantka hodila jeho smerom papierové konfety. 
     

Ochranka krátko na to demonštrantku zo sály vyviedla, tá opustila sálu s úsmevom a so zdvihnutými prstami na znak víťazstva.
     

Krátko na to tlačová konferencia so šéfom ECB pokračovala.
     

Momentálne nie je známa identita mladej ženy, odkiaľ pochádza a ani to, aké sú jej požiadavky. Politika prísnych finančných úspor EÚ, ktorú svojimi opatreniami presadzuje aj ECB, vyvoláva nespokojnosť mnohých Európanov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies