VIDEO: V Paríži došlo k veľkému stretu polície a demonštrantov

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 07:45 • 2 min
VIDEO: V Paríži došlo k veľkému stretu polície a demonštrantov

PARÍŽ - V Paríži sa včera hromadne zatýkalo. Mohli za to protestujúci, ktorý sa počas Sviatku práce dostali do stretu s políciou.

slovakia

left justify in out

Zatknutých bolo najmenej 330 ľudí, 220 skončilo vo väzbe a 38 sa zranilo. Polícia bola nútená použiť slzotvorný plyn aj ohlušujúce granáty, aby situáciu dostala pod kontrolu. Radikálni demonštranti do polície hádzali kamene a iné predmety, zapaľovali aj odpadkové koše. K ostrému stretu polície a demonštrantov došlo pri železničnej stanici vo štvrti Montparnasse.

 

img

 

Demonštrácie, ktorých sa podľa odhadov len v rámci Paríža na Sviatok práce zúčastnilo 40-tisíc ľudí, má okrem radikálnych aktivistov na svedomí aj hnutie žltých viest. Tí protestujú už od vlaňajšieho novembra, nesúhlasia totiž so spornými reformami trhu práce, navrhnutými prezidentom Emmanuelom Macronom.

 

img

 

Šéf odborov CGT Philippe Martinez, ktorý musel zhromaždenie vo francúzskej metropole kvôli vlastnej bezpečnosti opustiť, kritizoval bezpečnostné sily a povedal, že "útočili na členov CGT". Toto tvrdenie však polícia rázne poprela.

 

img

 

V hlavnom meste Paríž bolo rozmiestnených 7400 policajtov a minister vnútra Christophe Castaner už v utorok varoval, že okolo 2000 "radikálnych aktivistov" sa možno pokúsi "vyvolať násilie a chaos" alebo sa spojiť so "zradikalizovanými" protestujúcimi z hnutia žltých viest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies