VIDEO Na proteste voči úsporným opatreniam sa v Londýne zišlo 150.000 ľudí

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 11:38 • 2 min
VIDEO Na proteste voči úsporným opatreniam sa v Londýne zišlo 150.000 ľudí

LONDÝN - Približne 150.000 ľudí protestovalo včera v Londýne proti úsporným opatreniam vlády britského konzervatívneho premiéra Davida Camerona.

slovakia

left justify in out

Mnohí účastníci protestného pochodu centrom Londýna, ktorý zavŕšilo zhromaždenie na Trafalgarskom námestí, vyzývali na Cameronovo odstúpenie. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na britské médiá.

 

 

Na demonštrácii sa zúčastnil aj tieňový minister financií John McDonnell, ktorý prisľúbil, že ak sa k moci dostanú jeho opoziční labouristi, nepopulárne škrty verejných výdavkov skončia.

 

Účastníci pochodu, medzi ktorými nechýbali odborárski predáci ani ľavicoví a protivojnoví aktivisti, požadovali, aby vláda investovala viac prostriedkov do školstva a zdravotníctva, posilnila ochranu zamestnancov a zastavila privatizáciu verejného zdravotníctva.

 

 

K demonštrantom sa prostredníctvom videozáznamu prihovoril aj šéf labouristov Jeremy Corbyn. Vyjadril pritom presvedčenie, že úsporné opatrenia presadzované vládnymi konzervatívcami nie sú ekonomickou nevyhnutnosťou, ale len politickou agendou, informovala televízia Sky News.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies