VIDEO: Na Pohode vystúpi hiphopová legenda!

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 12:43 • 2 min
VIDEO: Na Pohode vystúpi hiphopová legenda!

BRATISLAVA - Festival sa bude konať od 7. do 9. júla na trenčianskom letisku. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na ďalšie svetové meno!

slovakia

left justify in out

Na Pohode 2022 vystúpi hiphopová legenda Grandmaster Flash. Americký DJ a jeden zo zakladateľov hip-hopu a DJ-ingu Joseph Saddler uzavrie svojou šou otvárací deň festivalu.  „My sa tešíme, že Grandmaster Flash zahrá svoj set po Glebovi počas otváracej, štvrtkovej noci, v najväčšom festivalovom stane. Sme si istí, že pôjde o mimoriadne silnú noc,“ uviedol riaditeľ Pohody Michal Kaščák.

 

 

Festival pripomína, že členovia kapely Grandmaster Flash and the Furious Five sú tiež autormi pojmov ako hip-hop a MC. Zoskupenie preslávili najmä živé vystúpenia, ale aj hity ako The Message, ktoré predznamenali spoločensky angažovanú hiphopovú tvorbu, či pieseň The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel. V roku 2007 sa stalo prvým hiphopovým menom v Rock'n'rollovej sieni slávy. „Samotný Grandmaster Flash je tiež prvým dídžejom v tomto zozname najvýraznejších postáv svetovej scény,“ dodal PR manažér festivalu Anton Repka.

 

Prečítajte si tiež: Tomáš Klus vyráža na turné. Vystúpi aj na Slovensku!

 

Grandmaster Flash zavíta do Trenčína s interaktívnou hudobno-vizuálnou šou s názvom Hip Hop People, Places and Things. „Počas setu predstaví významné udalosti, zásadných ľudí, vybavenie, nahrávky i priekopnícke techniky,“ približuje Repka vystúpenie umelca, ktorý „dokázal, že gramofóny a mixážne pulty môžu byť hudobnými nástrojmi“. Návštevníkom tohtoročnej Pohody prinesie „párty a dejiny hip-hopu v jednom“.

 

 

Možno vás zaujme: The Rolling Stones ohlásili európske turné k 60. výročiu svojho vzniku

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies